Przepis na pyszne ciasto Przekładaniec – ciasto bez pieczenia. Jest smakowite

0
3483

Ciasto Przekładaniec jest bardzo łatwe do wykonania. Przepis pochodzi od mojej babci, także nigdy mnie nie zawiódł. Pamiętam jak jako mała dziewczynka, pomagałam babci przy kulinarnych poczynaniach. Właśnie między innymi pamiętam jak przygotowywałyśmy razem to ciasto. Za każdym razem jak wykonuję je teraz, powracają do mnie wspomnienia, których nigdy nie zapomnę. Koniecznie polecam Ci ten sprawdzony przepis!

To ciasto obowiązkowo gości w moim domu przynajmniej kilka razy w roku, gdyż uwielbiają je wszyscy moi domownicy. Koniecznie wypróbuj ten rewelacyjny przepis na pyszne ciasto Przekładaniec i ciesz się ciastem, które smakuje jak niebo w gębie! Serdecznie polecam!

DZISIAJ GRZEJE:  Wielkanocna babka z galarety. Zrobi furorę wśród gości
DZISIAJ GRZEJE:  Wielkanocne jajeczka czekoladowe - najłatwiejszy przepis na świecie. Zrobisz je w 20 minut

Składniki na ciasto Przekładaniec – przepis:

Składniki na pierwszą warstwę ciasta:

  • 8 żółtek
  • 1 jajko
  • 8 łyżek cukru
  • pół kostki margaryny
  • 3 łyżki żelatyny
  • cukier wanilinowy

Składniki na drugą warstwę ciasta:

  • 4 białka
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • ćwierć kostki margaryny
  • 1,5 łyżki żelatyny
DZISIAJ GRZEJE:  Ekspresowa babka cytrynowa z świeżych cytryn – przepis, który zawsze się udaje
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na schab gotowany 10 minut. To prawdziwy hit

Składniki na trzecią warstwę ciasta:

  • 4 białka
  • 4 łyżki cukru
  • ćwierć kostki margaryny
  • 1,5 łyżki żelatyny

Składniki na czwartą warstwę:

  • galaretka owocowa (smak według gustu)
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na PYSZNY SERNIK GOTOWANY NA BISZKOPCIE ORZECHOWYM. Super ciasto na każdą okazję
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na roladki z szynki - z pastą jajeczną oraz z serkiem i papryką. Dwa rodzaje pysznego farszu

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

Wykonanie ciasta Przekładaniec krok po kroku – przepis:

Krok 1. Zaczniemy od przygotowania pierwszej warstwy ciasta. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia.

Krok 2. W misce o średniej wielkości ubijamy żółtka wraz z jednym jajkiem i cukrem oraz z cukrem wanilinowym.

Krok 3. Jajka z cukrami ubijamy do momentu powstania puszystej masy. Następnie dodajemy żelatynę i przestudzone masło. Całość dokładnie mieszamy i wylewamy na dno formy. Wkładamy do lodówki.

Krok 4. Gdy pierwsza warstwa w lodówce stężeje, bierzemy się za robienie drugiej. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, a margarynę roztapiamy i odstawiamy do przestudzenia.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na śledzia po sułtańsku - pyszna marynata, która jest HITEM. Idealna na święta
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na ciasto Marcinek - wygląda niesamowicie, a jeszcze lepiej smakuje

Krok 5. W misce o średniej wielkości ubijamy białka z cukrem i kakao. Następnie dodajemy margarynę oraz żelatynę i dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do formy na pierwszą warstwę i z powrotem wkładamy do lodówki.

Krok 6. Tak samo jak poprzednio, za wykonanie trzeciej warstwy bierzemy się w momencie, gdy poprzednia stężeje. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, a margarynę roztapiamy i odstawiamy do przestudzenia.

Krok 7. W misce o średniej wielkości ubijamy białka z cukrem, a gdy powstanie nam zbita piana – dodajemy margarynę oraz żelatynę. Całość dokładnie mieszamy, a następnie wlewamy do formy. Odstawiamy do stężenia.

Krok 8. Gdy trzecia warstwa stężeje przygotowujemy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu i po wystudzeniu przelewamy ja na wierzch ciasta. Można na wierzch ciasta ułożyć ulubione owoce. Ciasto należy przechowywać w lodówce.

Smacznego!

DZISIAJ GRZEJE:  Kinder country - przepis na pyszne ciasto bez pieczenia
DZISIAJ GRZEJE:  Ekspresowe knedle z mięsem z rosołu. Uniwersalny przepis na pyszne ciasto

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na ciastka maślane wyciskane przez maszynkę. Ekspresowe i pyszne
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na chatkę Baby Jagi - prosty i pyszny sernik bez pieczenia

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here