Kinder country – przepis na pyszne ciasto bez pieczenia

Ciasto Kinder country jest bardzo proste w przygotowaniu. Nie wymaga pieczenia, co sprawia, że jest jednym z moich ulubionych ciast. Mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu i często będziecie je serwować swoim najbliższym.

Ciasta bez pieczenia cieszą się dużą popularnością. Są szybkie i proste do wykonania. Ciasto Kinder country to połączenie dwóch mas na bazie serka mascarpone, dodatkiem jest chrupiąca pszenica. Zapewniam, że smak zadowoli każdego.  

DZISIAJ GRZEJE:  Fintifluszka - przepis na najprostsze ciasto bez pieczenia. Potrzebujesz zaledwie 4 składników

Składniki do ciasta Kinder country

Do przygotowania ciasta na blaszce 24cm x 24cm potrzebować będziemy następujących składników:

  • 350 ml śmietanki słodkiej 30% lub 36%
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g herbatników
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • około 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść do posypania po wierzchu

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na ciasto Balladyna z malinami - pyszne połączenie masy kajmakowej i owoców w jednym cieście

Zapraszamy do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce. 

Sposób wykonania ciasta Kinder country krok po kroku

Krok 1. W pierwszej kolejności należy białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej i pozostawić do ostudzenia.

Krok 2. Kolejno 200 ml śmietanki 30% ubijamy na sztywno i stopniowo ciągle miksując dodajemy małymi porcjami serek mascarpone. Całość należy miksować na wolnych obrotach i powolutku dolewać ostudzoną, lecz nie zimną białą czekoladę. Następnie wsypujemy trzy szklanki płatków Kangus i mieszamy całość delikatnie łyżką.

DZISIAJ GRZEJE:  Ciasto schoko-bons bez pieczenia. Zrobisz je w 15 minut

Krok 3. W kąpieli wodnej roztapiamy teraz czekolady mleczne i również tak jak poprzednio pozostawiamy je do ostudzenia. Resztę śmietanki (150ml) ubijamy na sztywno i dodajemy do niej małym strumieniem ostudzoną mleczną czekoladę. Całość mieszamy do połączenia się składników.

DZISIAJ GRZEJE:  Pijana zakonnica - przepis na intrygujące ciasto. Koniecznie sprawdź przepis

Krok 4. Pora na złożenie naszego ciasta w jedność. Zaczynamy od wyłożenia naszej formy papierem do pieczenia. Kolejno układamy herbatniki jeden koło drugiego. Na warstwę herbatników wylewamy jasną masę i ponownie ja jej wierzchu układamy herbatniki. Pora na ciemną warstwę, którą wylewamy na ciastka. Wierzch naszego placka posypujemy garścią płatków Kangus. Ciasto wkładamy do lodówki na 2 godziny. Smacznego!

DZISIAJ GRZEJE:  "Smerfowy" sernik na zimno z borówkami - szybki przepis na deser

DZISIAJ GRZEJE:  Kruche ciasto ze śliwkami i bezą - przepis

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zobacz również

Najnowsze wpisy

Przepis na wyjątkowo soczyste kotlety z kurczaka. Ten dodatek...

Kotlety z kurczaka zawsze sprawdzają się w moim domu. Niezależnie od tego czy są...

Cebula z miodem i kurkumą. Domowy przepis na syrop...

Domowy przepis na syrop, dzięki któremu w krótkim czasie wyleczysz swoje przeziębienie i zminimalizujesz...

Przepis na pierogi z kaszą gryczaną i grzybami. Pyszna...

Pierogi są polskim tradycyjnym daniem, które uwielbia każdy. Jest wiele różnych rodzajów pierogów na...

Przepis na pierniczki alpejskie – tak pysznych jeszcze nie...

Pierniczki alpejskie to nieodłączny element każdych świąt w moim domu. Uwielbiam moment ich pieczenia,...

Przepis na ciasto pomarańczowe z kawałkami czekolady. Smakuje niesamowicie

Ciasto pomarańczowe to niezwykle prosty i efektowny wypiek. Jest dość rzadko spotykany w polskich...

Orzechowiec – przepis na ciasto, które zachwyca od pierwszego...

Orzechowiec jest ciastem, które zachwyci każde podniebienie. W moim domu, podczas świątecznego czasu, znika...

Popularne kategorie

Komentarze

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here