Przepis na sernik z ros膮 – polecam

0
19940

Polecam wszystkim przepis na sernik z ros膮. Jest niezawodny, sernik zawsze wychodzi pulchny i soczysty. Smakuje ka偶demu w rodzinie. Przepis godny polecenia 馃檪

DZISIAJ GRZEJE:  Domowy sernik z wiaderka - szybki i niezawodny przepis. Zrobisz go w 15 minut

Sk艂adniki na sernik z ros膮 – przepis

Do przygotowania sernika potrzebowa膰 b臋dziemy nast臋puj膮cych sk艂adnik贸w:

Sk艂adniki na kruche ciasto:
  • 250 g m膮ki pszennej
  • 1 艂y偶eczka proszku do pieczenia
  • 150 g zimnego mas艂a
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 2 偶贸艂tka
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na malinow膮 chmurk臋 - to ciasto kochaj膮 wszyscy. Sprawd藕 w jaki prosty spos贸b si臋 j膮 robi
Sk艂adniki na mas臋 serow膮:
  • 1 kg zmielonego twarogu
  • 2 jajka
  • 4 偶贸艂tka
  • 1 szklanka cukru
  • 2 opakowania cukru wanilinowego
  • 2 budynie 艣mietankowe lub waniliowe
  • 3 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki oleju ro艣linnego
DZISIAJ GRZEJE:  Oponki, szybki i niezawodny przepis - sprawd藕 koniecznie
Sk艂adniki na bezow膮 piank臋:
  • 6 bia艂ek
  • 1 szklanka cukru

Przygotowanie sernika z ros膮 krok po kroku – przepis

Krok 1. Przygotowujemy kruche ciasto:
  • Do m膮ki dodajemy proszek do pieczenia, pokrojone w kosteczk臋 zimne mas艂o oraz cukier puder. Wszystkie sk艂adniki rozdrabniamy i 艂膮czymy ze sob膮 za pomoc膮 no偶a.  Nast臋pnie dodajemy 1 jajko oraz 2 偶贸艂tka (2 bia艂ka odk艂adamy na bez臋) i zagniatamy g艂adkie ciasto i formujemy kul臋. Sch艂adzamy ciasto w zamra偶arce przez 15 minut.
DZISIAJ GRZEJE:  Fintifluszka - przepis na najprostsze ciasto bez pieczenia. Potrzebujesz zaledwie 4 sk艂adnik贸w
  • Du偶膮 form臋 o wymiarach 25 x 40 cm nale偶y wysmarowa膰 mas艂em i wy艂o偶y膰 papierem do pieczenia (sp贸d i boki). Ciasto kroimy no偶em na plasterki i rozk艂adamy je na spodzie blaszki. Ugniatamy palcami na r贸wny placek.
  • Ciasto dziurkujemy widelcem i pieczemy przez ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Krok 2. Przygotowujemy mas臋 serow膮:
  • 2 jajka i 4 偶贸艂tka (4 bia艂ka od艂o偶y膰 na bez臋) ubijamy z dodatkiem cukru i cukru wanilinowego na puszysty bia艂y krem (ok. 8 minut). Nast臋pnie nale偶y zmniejszy膰 obroty miksera do 艣rednich i stopniowo dodawa膰 twar贸g ca艂y czas miksuj膮c.
DZISIAJ GRZEJE:  Mini serowe p膮czki bez dro偶d偶y - szybki i niezawodny przepis
  • W oddzielnej misce mieszamy mleko z sypkimi budyniami. Stopniowo wlewamy otrzyman膮 mieszank臋 do masy serowej miksuj膮c na ma艂ych obrotach. Na koniec wlewamy olej ro艣linny. Otrzymana masa serowa b臋dzie bardzo rzadka.
  • Delikatnie wylewamy j膮 na podpieczony sp贸d i wstawiamy z powrotem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy przez ok. 45 minut do 艣ci臋cia si臋 masy. Po upieczeniu piekarnik przestawiamy na 150 stopni C.
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na genialne danie jednogarnkowe - strogonow drobiowy.
Przygotowujemy bezow膮 piank臋:
  • Piank臋 bezow膮 nale偶y zacz膮膰 przygotowywa膰 na ok. 10 minut przed ko艅cem pieczenia sernika. Bia艂ka ubija膰 z cukrem przez ok. 8 – 10 minut na sztywn膮 i g臋st膮 pian臋.
  • Wy艂o偶y膰 j膮 na gor膮cy sernik i wyg艂adzi膰 powierzchni臋. Mo偶na zrobi膰 rowki za pomoc膮 specjalnej p艂ytki do dekoracji tort贸w, mo偶na te偶 pozostawi膰 g艂adki wierzch.
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na sero-makowiec bez spodu - zawsze si臋 udaje
  • Piec w 150 stopniach C przez 15 minut. Od razu wyj膮膰 sernik z piekarnika i ostudzi膰. Po oko艂o 1/2 godzinie zaczn膮 pojawia膰 si臋 pierwsze kropelki rosy, po 1 godzinie powinny pojawi膰 si臋 ju偶 wszystkie.
DZISIAJ GRZEJE:  Ciasto budyniowe z jab艂kami - szybki i smaczny deser, w sam raz do porannej kawy
DZISIAJ GRZEJE:  Greckie drobiowe kotleciki - przepis na pyszny obiad

ZOSTAW ODPOWIED殴

Please enter your comment!
Please enter your name here