Mini serowe pączki bez drożdży – szybki i niezawodny przepis

Mini serowe pączki, to przepis na szybką i pyszną przekąskę. Sposób wykonania jest banalnie prosty, więc z pewnością wszyscy doskonale sobie z nim poradzą. Do ciasta nie dodajemy ani drożdży, ani proszku do pieczenia. W dodatku nie musimy czekać, aż ciasto wyrośnie. To przepis wręcz idealny.

DZISIAJ GRZEJE:  Oponki, szybki i niezawodny przepis - sprawdź koniecznie

Składniki na mini serowe pączki – przepis

Do przygotowania mini pączków potrzebować będziemy następujących składników:

  • 250 g tłustego twarogu
  • 100 g gęstej śmietany 12% lub 18%
  • 2 żółtka
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania naszych pączków
  • ręczniki papierowe

DZISIAJ GRZEJE:  Taratuszki - przepis na pyszne faworki

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce. 

DZISIAJ GRZEJE:  Leniwe pierogi - sprawdzony przepis babci Władzi. Sposób na expresowe pyszne danie

Sposób przygotowania mini pączków krok po kroku – przepis

Krok 1. Do dużej miski wkładamy twaróg, 2 żółtka, zwykły cukier oraz cukier waniliowy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą przy pomocy widelca.

Krok 2. Kolejno dodajemy mąkę oraz sodę oczyszczoną. Składniki mieszamy ze sobą widelcem, a następnie wykładamy na posypany mąką blat i dokładnie wyrabiamy ciasto na pączki.

DZISIAJ GRZEJE:  Domowy sernik z wiaderka - szybki i niezawodny przepis. Zrobisz go w 15 minut

DZISIAJ GRZEJE:  Proziaki - smak dzieciństwa. Koniecznie zobacz przepis

Krok 3. Z ciasta formujemy dwa równe wałki. Każdy z nich dzielimy na 14 równych części. Z kawałków ciasta formujemy małe kulki. Dłonie możemy wcześniej delikatnie zwilżyć wodą lub oprószyć mąką.

Krok 4. Olej rozgrzewamy w dużym garnku (można zacząć go rozgrzewać, gdy zaczynamy wyrabiać ciasto).

Krok 5. Pączki smażymy z każdej strony po około 1,5 minuty, na złoty kolor.

DZISIAJ GRZEJE:  "Turecka rozkosz" - to przepis na ciasto, które zaskoczy Twoich gości

Krok 6. Usmażone pączki odsączamy na ręczniku papierowym i przekładamy na talerz.

Krok 7. Przestudzone pączki oprószamy cukrem pudrem. Smacznego!

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na malinową chmurkę - to ciasto kochają wszyscy. Sprawdź w jaki prosty sposób się ją robi

DZISIAJ GRZEJE:  Greckie drobiowe kotleciki - przepis na pyszny obiad

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zobacz również

Najnowsze wpisy

Przepis na rozpływający się w ustach miodownik z kremem

Miodownik to ciasto, jak sama nazwa wskazuje, zrobione z dodatkiem słodkiego miodu, który w...

Małe ciasteczka przekładane konfiturą, czyli przepyszne aspirynki

Aspirynki to niewielkie słodycze na bazie delikatnego ciasta, przełożone konfiturą i obficie obtoczone w...

Rzadko jesz rybę na obiad? Ta marynata sprawi, że...

Ryba na obiad to w naszym kraju dość rzadka praktyka. Polacy zdecydowanie częściej sięgają...

Co zrobić, by sansewieria rosła szybciej? Oto jeden prosty...

Sansewieria, znana również jako "język teściowej" lub "wąż węża", to roślina doniczkowa popularna w...

Najlepszy przepis na pierogi ruskie

Dzisiaj pragniemy podzielić się z Wami niezwykłym przepisem na jedno z najbardziej klasycznych dań...

Zrób to niezwykle kremowe i delikatne ciasto

Ciasta z gęstym, pysznym kremem kocha chyba każdy miłośnik słodyczy. Delikatne, rozpływające się w...

Popularne kategorie

Komentarze

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here