Papryka konserwowa w miodzie to totalny hit w moim domu od kilku lat. Z tego przepisu korzysta cała moja rodzina, gdyż papryka jest niesamowicie pyszna. Uwielbiają ją dosłownie wszyscy. Jej przygotowanie jest wręcz banalne, więc jestem pewna, że z tym przepisem poradzi sobie dosłownie każdy. Koniecznie wypróbuj ten przepis na paprykę konserwową w miodzie!
Przepis ten jest sprawdzony przez całą moją rodzinę, bo gdy tylko go odkryłam, od razu podzieliłam się z najbliższymi. Dziś dzielę się tym rewelacyjnym przepisem z Tobą, także koniecznie wypróbuj przepis na najlepszą paprykę konserwową i ciesz się jej przepysznym miodowym smakiem!
Składniki na Paprykę konserwową w miodzie – przepis:
- 2 kg papryki czerwonej
- 4 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- 5 łyżek miodu
- 1 łyżka soli
- 3/4 szklanki cukru
- czosnek
- liście laurowe
- ziele angielskie
- gorczyca biała cała
- olej
Wykonanie Papryki konserwowej w miodzie krok po kroku – przepis:
Krok 1. Zaczniemy od dokładnego umycia papryki, a następnie usunięcia z jej środka ziaren.
Krok 2. Paprykę kroimy w dość szerokie paski, a następnie układamy je w słoikach.
Krok 3. Do każdego słoika dodajemy 2 ząbki czosnku, jeden liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego oraz łyżeczkę ziaren gorczycy i jedną łyżkę oleju.
Krok 4. Potem zabieramy się za przygotowanie zalewy. Do dość dużego garnka wlewamy wodę, ocet i dodajemy miód, cukier oraz sól.
Krok 5. Całość zagotowujemy do momentu wrzenia, a następnie przygotowaną zalewę wlewamy do słoików.
Krok 6. Słoiki zakręcamy, a następnie pasteryzujemy przez ok 15 min.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>