Lody w wafelku – przepis, który przypomni Ci błogi smak dzieciństwa

Pyszny, śmietankowy smak lodów zamkniętych pomiędzy dwoma kawałkami wafelka, to jest smak, który zdecydowanie przywołuje same miłe wspomnienia. Niezależnie od tego ile obecnie mamy lat, z pewnością każdy z nas w dzieciństwie skosztował tych pyszności. Są one nie tylko tanie i szybkie w wykonaniu, ale przede wszystkim są przepyszne! Potrzebujesz tylko 3 składników, aby wyczarować lody w wafelku w swoim domu.

DZISIAJ GRZEJE:  Soczysta karkówka z grilla w 3 krokach. Marynata, dzięki której mięso rozpływa się w ustach

Składniki na lody w wafelku:

  • 2 wafle
  • Słodkie, skondensowane mleko 200 g
  • Śmietanka kremówka 500 ml

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na sero-makowiec bez spodu - zawsze się udaje

Lody w wafelku – sposób przygotowania krok po kroku:

Krok 1. Zanim przystąpimy do przygotowywania naszego smakołyku schłódź w zamrażalniku dużą miskę przez około pół godziny.

Krok 2. Gdy nasza miska będzie już wystarczająco zmrożona wlej do niej schłodzoną śmietankę kremówkę i ubijaj ją mikserem przez około 7 minut na maksymalnej mocy.

DZISIAJ GRZEJE:  Domowy sernik z wiaderka - szybki i niezawodny przepis. Zrobisz go w 15 minut

Krok 3. Zmniejsz prędkość miksera, a następnie powoli dolewaj mleko skondensowane – całość miksuj przez około minutę.

Krok 4. Przygotuj pojemnik w którym będziesz mrozić swoje lody układając na jego spodzie wafle, a potem możesz powoli zacząć nakładać śmietanową masę.

Radości wiele na poniedziałek życzę wszystkim

Krok 5. Na koniec przykryj całość kolejną warstwą wafli, a następnie włóż lody w wafelku do zamrażalnika na około 5 godzin. Po tym czasie Twój smakołyk nabierze odpowiedniej konsystencji, a Ty będziesz mógł się cieszyć wspaniałym smakiem młodzieńczych lat!

lody w wafelku

DZISIAJ GRZEJE:  Lecznicza nalewka z dzikiej róży - sprawdź przepis

DZISIAJ GRZEJE:  Domowej roboty syrop z mięty - zwiększa odporność i skutecznie leczy przeziębienie

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Najlepszy przepis na pączki - zawsze się udają

DZISIAJ GRZEJE:  Pasztet z mięsa rosołowego - idealny przepis na wykorzystanie pozostałości z rosołu, zawsze tak robię

Zobacz również

Najnowsze wpisy

Szarlotka jak z dawnych czasów. Poznaj super przepis

Szarlotka to jedno z najpopularniejszych, o ile nie najpopularniejsze pieczone ciasto w naszym kraju....

Sok z kapusty i jego magiczne właściwości. Zobacz na...

Sok z kapusty należy do niesamowicie zdrowych rzeczy, jednak przez lwią część z nas...

Przepis na chinkali, czyli gruzińskie pierogi. W niczym nie...

Gruzińska kuchnia jest fantastyczna i każdy, kto jej spróbował, potwierdza tę teorię. Jednym z...

Legendarna zalewajka. Treściwa zupa, która zachwyci każdego

Zalewajka to legendarna już zupa, która może w swoim smaku oraz wyglądzie bardzo przypominać...

Przepis na hiszpańskie churros. Idealne na Tłusty Czwartek

Churros to tradycyjne hiszpańskie słodkie przekąski, które zyskały ogromną popularność dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi...

Kotlety francuskie, czyli pierś z kurczaka z wyrazistymi dodatkami

Kotlety francuskie to świetna alternatywa dla zwykłych kotletów z piersi kurczaka, które podaje się...

Popularne kategorie

Komentarze

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here