Roladki twarogowe w 20 minut. Cieplutkie bułeczki fantastyczne na śniadanie

0
57759

Jeśli masz już dość standardowych śniadań, koniecznie wypróbuj nasz przepis na roladki twarogowe. To pyszna alternatywa do zwykłych bułek, a na dodatek ich przygotowanie jest niesamowicie szybkie i łatwe. Są bardzo pożywne, dzięki temu świetnie sprawdzą się również na drugie śniadanie do szkoły i pracy.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na najlepszy dżem truskawkowy na świecie. Właśnie taki robię od lat

Składniki na roladki twarogowe:

  • 80 gram masła
  • 250 gram twarogu
  • 180 gram mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • Szczypta soli
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na pyszną sałatkę z ryżem i brzoskwiniami - pychota

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

Roladki twarogowe w 20 minut – przepis krok po kroku:

Krok 1. Wyciągnij wcześniej masło, tak aby podczas krojenia było w temperaturze pokojowej. Podziel je na małe kosteczki, a następnie przełóż do miski.

Krok 2. Do miski z masłem dołóż rozdrobiony twaróg, a potem dodaj szczyptę soli. Całość zagnieć widelcem lub zmiksuj na jednolitą masę.

DZISIAJ GRZEJE:  Oponki, szybki i niezawodny przepis - sprawdź koniecznie

Krok 3. W osobnym naczyniu połącz przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie stopniowo dodawaj ją do masy twarogowej, jednocześnie ugniatając co jakiś czas. Na koniec ugnieć wszystkie składniki na zwartą masę.

Krok 4. Następnym krokiem jest podzielenie ciasta na dwie części, a potem rozwałkowanie każdego kawałka na cienko.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na wyśmienity sos tatarski - sprawdzony sposób

Krok 5. Przytnij brzegi ciasta tak, aby powstał z niego prostokąt, następnie obsyp kawałki wiórkami kokosowymi i cukrem.

Krok 6. Ciasta zwiń tak, aby powstały z nich rulony, które później podzielisz na równe, mniejsze części.

DZISIAJ GRZEJE:  Mechowiec - przepis na szpinakowe ciasto o niebiańskim smaku. Idealne do kawy

Krok 7. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i nagrzej piekarnik do 180 stopni. Potem włóż roladki twarogowe i piecz je przez 20 minut.

Krok 8. Świeżo upieczone bułeczki posyp cukrem pudrem.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na chatkę Baby Jagi - prosty i pyszny sernik bez pieczenia
DZISIAJ GRZEJE:  Słodziutkie poduszeczki do kawy lub herbaty - zobacz przepis

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na syrop z pokrzywy mojej babci. Jest niezastąpiony w przypadku tych chorób
DZISIAJ GRZEJE:  Młoda kapusta zasmażana. Tradycyjny przepis na łatwy i pyszny dodatek do obiadu

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here