Muszle nadziewane pastą z tuńczyka, to szybki sposób na przystawkę. Nawet, gdy zaskoczą Cię niezapowiedziani goście, będziesz w stanie przygotować nadziewane muszle w mgnieniu oka. To jedna z najprostszych przystawek, a smakiem wciąż zaskakuje.
Przepis na muszle nadziewane możemy dowolnie modyfikować, dzięki temu stworzymy swoją niepowtarzalną przystawkę. Dziś, przedstawimy Wam przepis na muszle ze smaczną pastą z tuńczyka. Mamy nadzieję, że przypadnie Wam do gustu i sami zaserwujecie je swoim domownikom. Powodzenia!
Przepis na makaronowe muszle z tuńczykiem
Do przygotowania przekąski potrzebować będziemy:
- 20 muszli makaronowych conchiglioni
- puszkę tuńczyka w oleju
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 nieduża czerwona papryka
- 2 ogórki kiszone
- 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej
- 10 dag sera żółtego startego na tarce
- 2-3 łyżki majonezu
- łyżeczka musztardy
- koperek lub szczypiorek
- sól i pieprz
Zapraszamy do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.
Sposób wykonania muszli makaronowych krok po kroku
Krok 1. W pierwszej kolejności muszle makaronowe gotujemy w osolonym wrzątku z odrobiną oleju. Muszle muszą być al dente. Jajka gotujemy na twardo i ścieramy je na tarce o małych oczkach. Ser żółty także należy zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Krok 2. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Kolejno dodajemy go do jajek i sera.
Krok 3. Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w drobną kostkę. Tak samo postępujemy z ogórkiem – kroimy na malutką kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do reszty składników.
Krok 4. Dodajemy majonez i musztardę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Farszem z tuńczyka napełniamy każdą muszlę. Wierzch posypujemy posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. Podajemy schłodzone jako przystawkę na przyjęciach. Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>