Mizeria na zimę w słoikach. Ekspresowy przepis na pyszny dodatek do obiadu

0
222511
mizeria na zimę w słoikach

Mizeria na zimę w słoikach to jeden z moich ulubionych przepisów, dzięki któremu cały rok mam pyszne ogóreczki. Samo wykonanie jej jest bardzo szybkie, a dodatkowo gdy nadejdzie czas obiadu i ochota na ogórki, zawsze mamy je pod ręką.

Po otwarciu słoika wystarczy dodać ulubionych przypraw, śmietanę lub majonez, następnie całość zamieszać i gotowe. To świetne rozwiązanie, dzięki któremu nie tracimy też czasu na przygotowywanie dodatków tuż przed obiadem.

Robienie mizerii na zimę pozwala na eksperymentowanie z różnymi przepisami i dodatkami. Można dodać inne warzywa lub zioła, aby stworzyć unikalne wersje tej tradycyjnej sałatki. Mizeria to świetny sposób na zachowanie smaku lata, oszczędność czasu i pieniędzy, a także na spożywanie zdrowych, domowych przetworów w chłodniejsze miesiące.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na zimową sałatkę z kapusty i papryki - pyszna i zdrowa

Mizeria na zimę w słoikach – składniki:

Do przygotowania mizerii będziemy potrzebować następujących składników:

  • 3 kg ogórków
  • 2 łyżki soli
  • ½ szklanki cukru
  • ½ szklanki octu
DZISIAJ GRZEJE:  Cukinia po meksykańsku na zimę. Mój najlepszy przepis na zalewę

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

DZISIAJ GRZEJE:  Najlepszy przepis na kiszone ogórki. Ten sposób sprawi, że będą pyszne i chrupiące

Przepis na mizerię w słoikach krok po kroku:

Krok 1. Umyj i obierz wszystkie ogórki, następnie poszatkuj je na tarce.

Krok 2. Przełóż ogóreczki do dużej miski i dodaj kolejno: sól, cukier, ocet, potem całość wymieszaj i odstaw na około godzinę.

DZISIAJ GRZEJE:  Domowy sernik z wiaderka - szybki i niezawodny przepis. Zrobisz go w 15 minut
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na koreczki z ogórków na zimę. Dodatek kolendry całkowicie odmienia ich smak

Pięknych snów życzę wszystkim

Krok 3. Gdy ogórki puszczą już wodę, przełóż je do słoików i zalej pozostałą wodą.

Krok 4. Zakręć słoiki, a następnie pasteryzuj je przez około 10-15 minut. Mizeria na zimę w słoikach jest już gotowa, ale warto obrócić słoiki do góry dnem na 5 minut, aby sprawdzić czy żaden nie cieknie.

DZISIAJ GRZEJE:  Młoda kapusta w słoikach. Szybki, sprawdzony przepis na wyśmienite przetwory
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na cytrynowy i agrestowy dżem z cukinii. Zaskocz swoich domowników nietypowym przepisem

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

Dla mojej Córki

DZISIAJ GRZEJE:  Ogórki kiszone po koreańsku w 3 dni. Łatwy przepis na pyszną przekąskę
DZISIAJ GRZEJE:  Języki teściowej – genialny przepis na koreczki z ogórków lub cukinii do słoików

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here