Przepis na rurki z kremem budyniowym – idealne na każdą okazję

0
7794

Rurki z kremem budyniowym są moim ulubionym deserem. Szczerze mówiąc od zawsze kupowałam je w sklepie, jednak po odkryciu tego przepisu, nie mam zamiaru więcej tego robić! Idealnie sprawdzą się na zbliżające się święta, gdyż każdy lubi pojeść trochę przepysznych słodkości. Polecam ten przepis!

Rurki z kremem są niesamowicie pyszne. Kruche ciasto jest obłędne, a krem który znajdziesz w tym przepisie jest zachwycająco apetyczny i aż rozpływa się w ustach. Sprawdzą się nie tylko na większe okazje, ale również na deser przy herbatce, na jesienne wieczory. Koniecznie wypróbuj ten przepis!

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na słonecznikowiec z prażonymi ziarnami. Ciasto, które pokocha każdy
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na pyszne i szybkie ciasto z serkiem mascarpone. Jest genialne

Składniki na rurki z kremem budyniowym – przepis

Składniki na kruche ciasto:

  • 500 g mąki
  • 200 g masła 82%
  • 100 g cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 3-4 pełne łyżki śmietany 18%

Składniki na krem budyniowy:

  • 2 budynie śmietankowe bez cukru
  • 6 łyżek cukru
  • 700 ml mleka
  • 200 g masła 82%
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub cukier wanilinowy
DZISIAJ GRZEJE:  Fintifluszka - przepis na najprostsze ciasto bez pieczenia. Potrzebujesz zaledwie 4 składników
DZISIAJ GRZEJE:  Domowy pasztet pieczony w piekarniku. Pyszny przepis na co dzień i od święta

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

Rurki z kremem budyniowym – przepis krok po kroku:

Krok 1. Mąkę przesiewamy wraz z cukrem pudrem.

Krok 2. Masło siekamy na kwadratowe kawałeczki i dodajemy do mąki, a następnie dorzucamy do mąki żółtka.

Krok 3. Zaczynamy wyrabiać rękami ciasto i stopniowo dodajemy śmietanę. Dobrze wyrobione ciasto formujemy w kulkę i owijamy folią spożywczą, a następnie odstawiamy do lodówki na ok 1h.

Krok 4. Budynie przygotowujemy według instrukcji, która podana jest na opakowaniu, używając 700 ml mleka. Studzimy.

Krok 5. Masło ucieramy na puszysty krem i dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu, a następnie dodajemy ekstrakt z wanilii lub cukier wanilinowy, jeszcze przez chwilę miksując.

DZISIAJ GRZEJE:  Ciasto schoko-bons bez pieczenia. Zrobisz je w 15 minut
DZISIAJ GRZEJE:  Przepyszny sernik podwójnie mleczny. Przepis na delikatne i puszyste ciasto

Krok 6. Wyjmujemy kruche ciasto z lodówki i rozwałkowujemy cienko. Ciasto przecinamy na 1,5 – 2 cm paski.

Krok 7. Foremki do rurek smarujemy olejem. Nawijamy paski na foremki zaczynając od węższej strony. Zawinięte rurki układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190*C (góra dół) przez ok 20-25 min do zarumienienia.

Krok 8. Upieczone rurki ostudzamy, a następnie za pomocą szprycy nadziewamy je kremem budyniowym. Na koniec gotowe rurki oprószamy cukrem pudrem.

Smacznego!
DZISIAJ GRZEJE:  Genialny przepis na kartoflankę! Takiej jeszcze nie jadłeś, rozgrzewa w chłodne dni
DZISIAJ GRZEJE:  Kantyczka - przepis na pyszne, efektowne ciasto

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Domowy sernik z wiaderka - szybki i niezawodny przepis. Zrobisz go w 15 minut
DZISIAJ GRZEJE:  Najlepsze ciasta domowe. Te przepisy skradły serca miłośników słodkości

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here