Roladki z szynki w galarecie to idealna propozycja na pyszne śniadanko. Jest to bardzo prosty przepis, który nie wymaga duże ilości czasu i jest wręcz banalny. Gwarantuję, że poradzi sobie z nim dosłownie każdy. Bardzo często te roladki z szynki goszczą na moim stole i za każdym znikają w mgnieniu oka. Polecam przepis!
Roladki z szynki są przepyszne, więc będą idealne na wielkanocny czas, ale i nie tylko od święta. Sprawdzą się na każdą rodzinną imprezę. Nic dziwnego, skoro są po prostu rewelacyjne. Obtoczone galaretą wręcz rozpływają się w ustach. Koniecznie wypróbuj przepis!
Składniki na roladki z szynki w galarecie – przepis:
- 7 plasterków szynki konserwowej
- 0,5 serka śmietankowego typu almette
- 1-2 łyżki chrzanu ze słoiczka
- 3/4 szklanki bulionu
- 1 czubata łyżeczka do żelatyny z przyprawami do mięs i ryb
- do dekoracji natka pietruszki
Wykonanie roladek z szynki w galarecie – przepis:
Krok 1. Roladki z szynki można wykonać przy okazji gotowania rosołu. Odlewamy bulion na galaretkę.
Krok 2. Do gorącego bulionu wsypujemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Całość odstawiamy do lekkiego stężenia.
Krok 3. Do serka dodajemy chrzan i całość dokładnie mieszamy.
Krok 4. Każdy plasterek szynki smarujemy serkiem wraz z chrzanem.
Krok 5. Szynkę zawijamy w rulon tak by serek by wewnątrz szynki, a następnie rulony układamy w półmisku.
Krok 6. Na roladki wylewamy bulion z żelatyną i dekorujemy natką pietruszki. Można też udekorować np. ugotowaną marchewką.
Krok 7. Całość wstawiamy do lodówki do czasu całkowitego stężenia.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>