Przepis na deser tiramisu bez pieczenia – zachwyć nim swoich domowników i rodzinę

Przestawiamy Wam dzisiaj przepis na ekspresowy deser bez pieczenia. Możecie go wykonać na dwa sposoby – układając poszczególne warstwy na blaszce lub zrobić go np. w pucharkach czy małych słoiczkach.

Polecamy ten pyszny deser o smaku cappuccino i zachęcamy do udostępniania przepisu innym. Zróbcie go sami i przekonajcie się, że jest bardzo smaczny.

DZISIAJ GRZEJE:  "Smerfowy" sernik na zimno z borówkami - szybki przepis na deser

Składniki na deser tiramisu – przepis

Do przygotowania deseru potrzebować będziemy następujących składników:

  • 2 opakowania podłużnych lub okrągłych biszkoptów
  • 1 szklanka mocnej kawy
  • 2 serki homogenizowane o smaku waniliowym
  • 1,5 szklanki mleka w proszku
  • 200 g masła
  • 125 ml gorącej wody
  • 4 żółtka
  • 1 całe jajko
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki żelatyny
  • tabliczka mlecznej czekolady lub kakao do posypania deseru

DZISIAJ GRZEJE:  Pyszne ciasto bez pieczenia - Lion. Koniecznie musisz zobaczyć przepis

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce. 

Przygotowanie tiramisu krok po kroku -przepis

Krok 1. Zaczynamy od namoczenia połowy biszkoptów w kawie. Kolejno w zależności od sposobu podania rozkładamy biszkopty (układamy je równomiernie na blaszce lub na dnie naszego naczynia).

DZISIAJ GRZEJE:  "Turecka rozkosz" - to przepis na ciasto, które zaskoczy Twoich gości

Krok 2. Następnie należy ubić jedno całe jajko z żółtkami i cukrem. 

Krok 3. Masło ucieramy do momentu, gdy zrobi się jasne i dodajemy wcześniej ubite ostudzone żółtka z cukrem.

Krok 4. Do masy maślano jajecznej dodajemy małymi partiami mleko w proszku na zmianę z serkami homogenizowanymi. 

DZISIAJ GRZEJE:  Ciasto budyniowe z jabłkami - szybki i smaczny deser, w sam raz do porannej kawy

Krok 5. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i po przestudzeniu, ciągle mieszając dodajemy ją powoli do masy.

Krok 6. Masę rozprowadzamy po biszkoptach i przykrywamy ją drugą połową namoczonych w kawie biszkoptów. Całość polewamy czekoladą rozpuszczoną w wodnej kąpieli lub posypujemy kakaem. Robiąc deser w pucharkach możemy zrobić więcej warstw biszkoptów przełożonych masą.

Krok 7. Deser schładzamy kilka godzin w lodówce, by masa mogła dobrze stężeć. Smacznego.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na placki ziemniaczane z szynką i serem - proporcja na dzisiejszy obiad

DZISIAJ GRZEJE:  Czosnkowy syrop oczyszczający płuca. Pomaga w odtruwaniu organizmu i stawia na nogi podczas przeziębienia

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zobacz również

Najnowsze wpisy

Domowe ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką. Jest pyszne...

Już niemal w każdym sklepie możemy zauważyć kuszące nas swoim czerwonym kolorem, pachnące, polskie...

Uprawa fasolki szparagowej w doniczce. Poznaj tajemnice hodowli warzyw...

Wydawało by się, że aby mieć własne, świeże warzywa potrzebna jest choć niewielka działka....

Przepis na najlepszy dżem truskawkowy na świecie. Właśnie taki...

Truskawki goszczą w coraz większej ilości sklepów i choć ich cena jeszcze nie należy...

Przepis na syrop z kwiatów czarnego bzu – naturalny...

Wiosna w Polsce raczy nas pięknymi i pachnącymi roślinami na każdym kroku, jednak warto...

Syrop z pędów sosny na przeziębienie i brak energii....

Dni robią się coraz dłuższe i cieplejsze, dzięki czemu powoli zapominamy o chorobach, które...

Lody w wafelku – przepis, który przypomni Ci błogi...

Pyszny, śmietankowy smak lodów zamkniętych pomiędzy dwoma kawałkami wafelka, to jest smak, który zdecydowanie...

Popularne kategorie

Komentarze

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here