Ciasto Shrek – przepis na przepyszny deser, który uwielbia każdy

0
2431

Ciasto Shrek bez pieczenia to wyjątkowe i łatwe w przygotowaniu danie deserowe, które zachwyca nie tylko smakiem, ale także prostotą wykonania. Zaczynając od spodu, który tworzą biszkopty, ciasto uzyskuje delikatną i miękką warstwę, stanowiąc doskonałą podstawę dla kolejnych warstw smakowych. Koniecznie wypróbuj ten niesamowity i sprawdzony przepis!

Jednym z głównych powodów, dla których warto przygotować to ciasto, jest jego brak konieczności pieczenia. Dzięki temu stanowi idealną opcję dla tych, którzy nie chcą lub nie mają możliwości korzystać z piekarnika. Przygotowanie ciasta Shrek bez pieczenia jest niezwykle proste, a efekt końcowy zaskakuje swoim nieziemskim smakiem. Polecam!

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na babkę majonezową - nie może jej zabraknąć na Wielkanocnym stole
DZISIAJ GRZEJE:  Metrowiec to ciasto ponadczasowe. Ten przepis jest genialny

Składniki na ciasto Shrek bez pieczenia – przepis:

Do wykonania tego przepisu użyłam blaszki o wymiarach 30 x 41 cm.

  • duże opakowanie delicji (np. o smaku pomarańczy)
  • duża paczka biszkoptów
  • 4 galaretki agrestowe
  • 4 budynie śmietankowe
  • 1300 ml soku w zielonym kolorze
  • 800 ml śmietanki 36%
DZISIAJ GRZEJE:  Imprezowa sałatka w 5 minut. Super przepis na pyszną przekąskę
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na ciasto "zgniły pień". Niech nazwa cię nie odstraszy, jest pyszne

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Proste przepisy”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

Wykonanie przepisu na ciasto Shrek bez pieczenia krok po krok:

Krok 1. Zaczniemy od wyłożenia przygotowanej blaszki papierem do pieczenia. Następnie na dnie blaszki wykładamy biszkopty.

Krok 2. 300 ml soku łączmy z budyniem i dokładnie mieszamy. Pozostały sok gotujemy, a w momencie jego wrzenia wlewamy sok połączony z budyniem.

Krok 3. Mieszamy dokładnie budyń mocnymi ruchami, do momentu powstania gęstej masy budyniowej. Odstawiamy na 5 min, a następnie jeszcze ciepłą, przekładamy na biszkopty. Odstawiamy do wystudzenia.

Krok 4. 2 galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody. Po rozpuszczeniu odstawiamy do ostygnięcia.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na pączki od samej Magdy Gessler
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na jajka faszerowane pieczarkami i szynką - idealne na święta Wielkanocne

Krok 5. Na zieloną masę budyniową układamy delicje.

Krok 6. Śmietanę ubijamy na gęstą masę, a następnie dodajemy do niej przestudzoną galaretkę. Wylewamy na delicje, a następnie blaszkę wstawiamy do lodówki aby ciasto zastygło.

Krok 7. Po zastygnięciu ciasta, pozostałe 2 galaretki rozpuszczamy w 800 ml wody, studzimy i delikatnie stężałą wlewamy na wierzch ciasta.

Smacznego!
DZISIAJ GRZEJE:  Dwukolorowa babka wielkanocna, hitem tych świąt. Zobacz prosty i szybki przepis
DZISIAJ GRZEJE:  Sałatka z tuńczykiem i ryżem. Prosty przepis na zdrowy posiłek

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Prosty przepis na domowe krokiety z pieczarkami i mozarellą. Pyszne danie w kilka chwil
DZISIAJ GRZEJE:  Andrut - przepis na genialną, niezawodną masę, która posmakuje każdemu