Andrut – przepis na genialną, niezawodną masę, która posmakuje każdemu

0
126674

Andrut, to niezawodny sposób na pyszną i słodką przekąskę. Można śmiało powiedzieć, że znają go chyba wszyscy, ale czy znacie też idealną masę do andruta? Jeśli nie, to mamy dla Was genialny przepis mojej mamy. Będąc dzieckiem, mama zawsze w ten sposób przygotowywała andruta dla mnie i dla mojego rodzeństwa – zaręczam znikał w expresowym tempie.

DZISIAJ GRZEJE:  Pyszne ciasto bez pieczenia - Lion. Koniecznie musisz zobaczyć przepis

Składniki na andruta – przepis 

Do przygotowania andruta potrzebować będziemy następujących składników:

  • 1 opakowanie andrutów
  • 170 g masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka kakao
  • 210 g mleka w proszku
DZISIAJ GRZEJE:  Ekler na herbatnikach - przepis na pyszne ciasto bez pieczenia

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce. 

Sposób wykonania masy krok po kroku – przepis

Krok 1. Do garnka należy wsypać cukier. Kolejno wlewamy do niego mleko i całość powoli podgrzewamy. Całość mieszamy do momentu rozpuszczenia się cukru, uważając, by nie dopuścić do wrzenia. 

DZISIAJ GRZEJE:  Kruche ciasto ze śliwkami i bezą - przepis

Krok 2. W chwili, gdy zobaczymy, że cukier się rozpuścił dodajemy masło i powoli je rozpuszczamy. Kolejno dodajemy kakao i mieszamy energicznie za pomocą rózgi. Zdejmujemy z ognia. 

Krok 3. Masę odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie miksujemy ją z mlekiem w proszku, aż powstanie gęsta masa. Pamiętajmy, że masa nie może wyjść nam zbyt płynna, ponieważ wsiąknie w andruta i stanie się on gumowaty. 

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na malinową chmurkę - to ciasto kochają wszyscy. Sprawdź w jaki prosty sposób się ją robi

Krok 4. Wafle smarujemy po kolei masą, lekko dociskamy książkami i ostawiamy na kilka godzin. Smacznego.

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here