Bułki zapiekane ze serem i szynką – przepis na genialne śniadanie

0
27394

Nie masz pomysłu na śniadanie? Dziś podpowiemy Ci co zrobić, by w prosty sposób zaskoczyć swoich domowników. Mamy dla Was sprawdzony przepis na bułki zapiekane ze serem i szynką z dodatkiem ziół smakują obłędnie.

Gdy znudziło się Wam codzienne jedzenie tych samych kanapek, dzisiejszy przepis jest wprost stworzony dla Ciebie. Sposób przyrządzenia jest tak niebywale prosty i szybki, że nikt z Was nie będzie miał wątpliwości, by go wypróbować.

DZISIAJ GRZEJE:  Ciasto z rabarbarem na kefirze - zawsze się udaje

Jak przygotować smaczne śniadanie w 15 minut

Do przygotowania pysznych aromatycznych bułek potrzebne nam będą kajzerki, nie koniecznie własnej roboty, te ze sklepu idealnie się do tego nadadzą. Na każdą kajzerkę trzeba liczyć po dwa plasterki ulubionej szynki i po dwa plasterki sera żółtego. Do bułek potrzebna nam będzie również specjalna mieszanka, by ją sporządzić należy przygotować dwa jajka, łyżeczkę słodkiej papryki, szczypta soli, odrobinę pieprzu, 1,5 łyżki oliwy z oliwek, pietruszka posiekana wg uznania lub inne zioła oraz dwa ząbki czosnku.

DZISIAJ GRZEJE:  Fintifluszka - przepis na najprostsze ciasto bez pieczenia. Potrzebujesz zaledwie 4 składników

Sposób przygotowania jest bardzo prosty

Przygotowanie naszych bułek zaczynamy od ponacinania w kilku miejscach. Kolejno należy przygotować mieszankę z: jajek, soli, pieprzu, oliwy z oliwek, słodkiej papryki, czosnku i posiekanej pietruszki. Mieszankę należy rozprowadzić na bułce i w jej nacięciach.

W tak powstałych ziołowych kieszonkach umieszczamy szynkę i ser.W zasadzie bułeczki są już gotowe, by włożyć je do piekarnika. Pieczemy je przez 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Przepis na pyszne i aromatyczne bułki nadziewane serem i szynką pochodzi od Pani Joanny, którą możecie śledzić na Instagramie.

DZISIAJ GRZEJE:  Greckie drobiowe kotleciki - przepis na pyszny obiad

Zapraszamy do zobaczenia innych naszych przepisów:

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here