Przepis na Buraczki z Musztardą na Zimę – Zachowaj Lato w Słoiku

0
5949

Buraczki z musztardą na zimę to nie tylko smaczny dodatek do obiady, ale także kawałek sezonowej magii w słoiku. Kiedy zimowe chłody ogarniają naszą codzienność, to właśnie te zachowane buraczki przywołują wspomnienia ciepłych dni. Przygotowanie ich jest prostsze, niż mogłoby się wydawać, a efekt zachwycający.

 

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na kolorowe pyszne ciasto. Galaretki w kremie śmietankowym, aż rozpływają się w ustach
DZISIAJ GRZEJE:  Sałatka makaronowa z żółtym serem i świeżymi warzywami. Idealna na grilla z przyjaciółmi

Składniki do przepisu na buraczki:

Składniki:

DZISIAJ GRZEJE:  Orzechowiec - przepis na ciasto, które zachwyca od pierwszego kęsa

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na PYSZNY SERNIK GOTOWANY NA BISZKOPCIE ORZECHOWYM. Super ciasto na każdą okazję

Oto instrukcja na wykonanie przepisu krok po kroku: 

Krok 1. Na wstępie buraki należy umyć, nie obierać. Następnie ugotuj je lub upiecz w piekarniki na miękko. Odstaw je do wystygnięcia.  

Krok 2. Ochłodzone już buraki obierz ze skórki i zetrzyj je na tarce. Po wykonaniu tej czynności, wymieszaj wodę z octem, cukrem i solą. Zagotuj i wrzuć buraczki do wrzącej zalewy. Dodaj musztardę (najlepsza będzie musztarda francuska).

DZISIAJ GRZEJE:  Domowe stripsy jak z KFC - prosty i szybki przepis

Krok 3. Dobrze wymieszaj i zdejmij z ognia. Następnie wyłóż całość do wyparzonych i dokładnie wyczyszczonych słoików. 

Krok 4. W finalnym kroku, kiedy całość znajduje się już w słoikach, słoiki trzeba szczelnie i mocno zakręcić. Obrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia. Smacznego! 

Gotowe buraczki z musztardą na zimę to prawdziwa radość smaku. Teraz możesz cieszyć się nimi przez cały sezon i dodawać je do swoich ulubionych dań. Smacznego!

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na słynne krokodylki. Ten przepis na ogórki nigdy mi się nie znudzi
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na cukinię marynowaną po francusku czyli urok i smak francuskiej kuchni w słoiczku

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na otwarte jagodzianki z Twarogiem. Są wprost rewelacyjne
DZISIAJ GRZEJE:  Truskawkowy sernik na zimno. Ekspresowy przepis na wyśmienity deser

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here