Przepis na babkę na miodzie – pychota

Przepis na babkę na miodzie jest bardzo prosty i z pewnością każdy da sobie z nim radę. Babka wychodzi pulchna i wilgotna w środku. Z pewnością Wam zasmakuje :). Polecam.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na ciasto Balladyna z malinami - pyszne połączenie masy kajmakowej i owoców w jednym cieście

Składniki na babkę na miodzie – przepis

Do przygotowania babki potrzebować będziemy:

  • 300 g masła
  • 250 ml miodu
  • 100 ml oleju
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 1 szklanka maślanki
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 100 g ulubionych bakalii

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na grysikowiec - pyszne i szybkie ciasto

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce. 

Przygotowanie ciasta krok po kroku – przepis

Krok 1. Masło i miód przekładamy do rondelka i delikatnie podgrzewamy, do momentu rozpuszczenia się masła. Całość odstawiamy do wystudzenia.

Krok 2. Do chłodnego masła i miodu dodajemy olej, cukier i cukier waniliowy, jajka oraz maślankę.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na pyszne ciasto Zebra. Kochają je wszyscy domownicy

DZISIAJ GRZEJE:  Sernik Lwowski z keksówki - pyszny i niezastąpiony. Zobacz przepis

Krok 3. Całość miksujemy do połączenia się składników.

Krok 4. Do ciasta dodajemy bakalie i wylewamy ciasto do natłuszczonej formy na babkę. Pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na malinową chmurkę - to ciasto kochają wszyscy. Sprawdź w jaki prosty sposób się ją robi

DZISIAJ GRZEJE:  Makowiec japoński - prosty i szybki przepis

DZISIAJ GRZEJE:  Ciasto budyniowe z jabłkami - szybki i smaczny deser, w sam raz do porannej kawy

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zobacz również

Najnowsze wpisy

Sok z kapusty i jego magiczne właściwości. Zobacz na...

Sok z kapusty należy do niesamowicie zdrowych rzeczy, jednak przez lwią część z nas...

Przepis na chinkali, czyli gruzińskie pierogi. W niczym nie...

Gruzińska kuchnia jest fantastyczna i każdy, kto jej spróbował, potwierdza tę teorię. Jednym z...

Legendarna zalewajka. Treściwa zupa, która zachwyci każdego

Zalewajka to legendarna już zupa, która może w swoim smaku oraz wyglądzie bardzo przypominać...

Hit! Ciasto bez pieczenia z zaledwie czterech składników

Ciasta bez pieczenia bywają bardzo proste do przygotowania i to jest ich największą siłą....

Przepis na hiszpańskie churros. Idealne na Tłusty Czwartek

Churros to tradycyjne hiszpańskie słodkie przekąski, które zyskały ogromną popularność dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi...

Kotlety francuskie, czyli pierś z kurczaka z wyrazistymi dodatkami

Kotlety francuskie to świetna alternatywa dla zwykłych kotletów z piersi kurczaka, które podaje się...

Popularne kategorie

Komentarze

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here