Chcesz zaskoczyć swoich gości nowym deserem, ale brakuje Ci czasu na pieczenie ciast? Przychodzimy z pomocą. Mamy dla Ciebie idealny przepis na mini serniczki na spodzie z ciastek oreo. Pyszne i pachnące serniczki przypadną do gustu z pewnością wszystkim gościom. Sprawdź koniecznie i udostępnij przepis innym :).
Składniki do mini serniczków oreo – przepis
Do przygotowania nimi serniczków z borówkami potrzebować będziemy:
- 155g ciasteczek oreo
- 400g serka homogenizowanego naturalnego
- 250g mascarpone
- 2/3 szklanki cukru
- 1 budyń waniliowy
- laska wanilii
- 1 jajko
- 50g czekolady deserowej, białej lub mlecznej
- borówki do dekoracji (można również użyć innych sezonowych owoców, np. malin czy truskawek)
Zapraszamy do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.
Przygotowanie mini serniczków krok po kroku
Krok 1. Ciastka wkładamy do woreczka i rozkruszamy przy pomocy tłuczka do kotletów.
Krok 2. Na blasze wykładamy 12 papierowych lub silikonowych foremek. Wypełniamy je na dnie pokruszonymi ciastkami.
Krok 3. Do miski dajemy serek homogenizowany naturalny, mascarpone, cukier, budyń, ekstrakt z laski wanilii i wszystko dokładnie mieszamy przy pomocy miksera.
Krok 4. Na koniec dodajemy jajko i ponownie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy.
Krok 5. Masę serową przekładamy do foremek na pokruszone ciastka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 20-25 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu wyjmujemy serniczki z foremek i dekorujemy czekoladą (wcześniej rozpuszczoną w kąpieli wodnej) oraz ulubionymi owocami, w naszym przypadku są to borówki amerykańskie. Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>