Jednogarnkowe danie, które podbije Wasze serca – inna wersja spaghetti. Sprawdź przepis

0
3442

Dania jednogarnkowe są zarówno bardzo wygodne do przygotowania, jak i szybkie w wykonaniu. Dziś przedstawimy Wam jeden z takich przepisów, który spodoba się zapewne większości z Was. Sprawdź koniecznie i podziel się tym przepisem z innymi.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na genialne kotlety z kalafiora - nie tylko dzieci je pokochają

Składniki na danie jednogarnkowe – przepis

Do przygotowania potrzebować będziemy następujących składników:

  • 1/2 kg mięsa mielonego (drobiowe, wieprzowe lub wołowo-wieprzowe)
  • 40 g makaronu spaghetti
  • średnia cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 100 g dowolnego żółtego sera
  • olej do smażenia
  • około 400 g krojonych pomidorów w puszce 
  • przyprawy do mięsa (np. rozmaryn, oregano, czosnek granulowany, papryka ostra, papryka słodka, natka pietruszki)
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekana natka pietruszki do posypania dnia
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na dietetyczne naleśniki z cukinią - są po prostu przepyszne
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na mięso mielone pieczone na kapuście - Hit wśród dań z piekarnika

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce. 

Przygotowanie spaghetti krok po kroku – przepis 

Krok 1. W pierwszej kolejności doprawiamy mięso, według własnego uznania. Masę mięsną mieszamy dokładnie, by wszystkie przyprawy dokładnie się połączyły. 

Krok 2. Makaron spaghetti dzielimy na cztery części i każdą z nich na środku oblepiamy mięsem mielonym. Podsmażamy z oby stron do zrumienia się mięsa.

DZISIAJ GRZEJE:  Kotleciki wieprzowe zapiekane z warzywami - przepis na jednogarnkowe danie

Krok 3. Kolejno należy drobno pokroić cebulę, czosnek przecisnąć przez praskę i dorzucić do smażącego się mięsa. Całość przesmażyć przez około 2 minuty.

DZISIAJ GRZEJE:  Rewelacyjne klopsiki po cygańsku - przepis na smaczny obiad

Krok 4. Następnie dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Całość gotujemy pod przykryciem przez około 20 minut. W razie potrzeby podlewamy wodą lub bulionem. 

Krok. 5. Po upływie czasu danie posypujemy serem startym na grubych oczkach. Zapiekamy 5 minut i danie jest gotowe. Smacznego! 🙂

DZISIAJ GRZEJE:  Domowe stripsy jak z KFC - prosty i szybki przepis
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na kopytka z dynią - smaczny i sycący obiad

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here