Jednogarnkowe danie, które podbije Wasze serca – inna wersja spaghetti. Sprawdź przepis

Dania jednogarnkowe są zarówno bardzo wygodne do przygotowania, jak i szybkie w wykonaniu. Dziś przedstawimy Wam jeden z takich przepisów, który spodoba się zapewne większości z Was. Sprawdź koniecznie i podziel się tym przepisem z innymi.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na genialne kotlety z kalafiora - nie tylko dzieci je pokochają

Składniki na danie jednogarnkowe – przepis

Do przygotowania potrzebować będziemy następujących składników:

  • 1/2 kg mięsa mielonego (drobiowe, wieprzowe lub wołowo-wieprzowe)
  • 40 g makaronu spaghetti
  • średnia cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 100 g dowolnego żółtego sera
  • olej do smażenia
  • około 400 g krojonych pomidorów w puszce 
  • przyprawy do mięsa (np. rozmaryn, oregano, czosnek granulowany, papryka ostra, papryka słodka, natka pietruszki)
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekana natka pietruszki do posypania dnia

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na dietetyczne naleśniki z cukinią - są po prostu przepyszne

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na mięso mielone pieczone na kapuście - Hit wśród dań z piekarnika

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce. 

Przygotowanie spaghetti krok po kroku – przepis 

Krok 1. W pierwszej kolejności doprawiamy mięso, według własnego uznania. Masę mięsną mieszamy dokładnie, by wszystkie przyprawy dokładnie się połączyły. 

Krok 2. Makaron spaghetti dzielimy na cztery części i każdą z nich na środku oblepiamy mięsem mielonym. Podsmażamy z oby stron do zrumienia się mięsa.

DZISIAJ GRZEJE:  Kotleciki wieprzowe zapiekane z warzywami - przepis na jednogarnkowe danie

Krok 3. Kolejno należy drobno pokroić cebulę, czosnek przecisnąć przez praskę i dorzucić do smażącego się mięsa. Całość przesmażyć przez około 2 minuty.

DZISIAJ GRZEJE:  Rewelacyjne klopsiki po cygańsku - przepis na smaczny obiad

Krok 4. Następnie dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Całość gotujemy pod przykryciem przez około 20 minut. W razie potrzeby podlewamy wodą lub bulionem. 

Krok. 5. Po upływie czasu danie posypujemy serem startym na grubych oczkach. Zapiekamy 5 minut i danie jest gotowe. Smacznego! 🙂

DZISIAJ GRZEJE:  Domowe stripsy jak z KFC - prosty i szybki przepis

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na kopytka z dynią - smaczny i sycący obiad

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zobacz również

Najnowsze wpisy

Sałatka na zimę z marchewki, papryki i cebuli –...

Dziś, mam dla Was kolejny przepis na zimową sałatkę z marchewki i papryki. Jest...

Domowy zakwas buraczany – sprawdzony przepis

Zakwas buraczany powinna umieć zrobić, każda gospodyni. Jest tysiąc razy lepszy i zdrowszy niż...

Ciasto budyniowe z jabłkami – szybki i smaczny deser,...

Dzisiejszy przepis na ciasto budyniowe, udaje się mi za każdym razem. Jest szybki w...

Przepis na domowy sok “Kubuś”. Ten przepis to prawdziwy...

Soki owocowe czy warzywne, cieszą się niebywałym powodzeniem wśród dzieci, ale również i my,...

Salceson z butelki – genialny przepis na domową wędlinę....

Domowej roboty wędliny to coś co kocham najbardziej. Są smaczne i nie zawierają mnóstwa...

Bigos z kiszonej kapusty – przepis mojej babci. Zobacz...

Dziś, chciałabym Wam przedstawić sprawdzony i niezawodny przepis na bigos z kiszonej kapusty. To...

Popularne kategorie

Komentarze

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here