Przepis na warstwową sałatkę z tuńczykiem na krakersach – zaskocz znajomych świetnym pomysłem

Sałatka z tuńczykiem podana na krakersach to coś, co zaskoczy Twoich znajomych. Nie dość, że jest pyszna to sposób podania spodoba się Twoim gościom. Samo wykonanie sałatki zajmie Ci dosłownie kilka minut, co sprawi, że ten przepis stanie się Twoim ulubionym.

Sałatka na krakersach nie tylko dobrze smakuje, ale również wizualnie zrobi furorę wśród gości i domowników. Niebanalne podanie sałatki sprawia, że znika ona ze stołu w mgnieniu oka. Zapraszamy do wypróbowania przepisu i do jego udostępniania.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na surówkę Mafijną - od dziś będzie ulubionym dodatkiem do Twojego obiadu

Składniki do sałatki z tuńczyka podanej na krakersach – przepis

Do przygotowania sałatki potrzebować będziemy następujących składników:

  • około półtorej paczki krakersów
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 puszka dobrej jakości tuńczyka
  • 3-4 ogórki korniszony
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 150 gram żółtego sera
  • majonez
  • sól i pieprz do smaku

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na rogaliki na śmietanie - zrobisz je w 15 minut. Są niewiarygodnie smaczne, zachwycą wszystkich

Zapraszamy do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce. 

Sposób przygotowania sałatki z tuńczyka – przepis krok po kroku

Krok 1. Do przygotowania naszej sałatki będziemy potrzebować płaskiego naczynia, np. tacki lub patery. Zaczynamy od ułożenia pierwszej warstwy krakersów.

Krok 2. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ogórki (możemy obrać ze skórki, ale nie koniecznie) kroimy w drobną kostkę. Oba składniki łączymy ze sobą i dodajemy 2 łyżki majonezu. Całość mieszamy i rozprowadzamy na krakersach.

DZISIAJ GRZEJE:  Domowy sposób na oczyszczenie tętnic i wzmocnienie odporności - musisz znać ten przepis

Krok 3. Następnie kładziemy drugą warstwę krakersów. Czas na tuńczyka – odsączamy go z zalewy i rozgniatamy widelcem. Do Tuńczyka dodajemy 1 łyżkę majonezu i po dokładnym wymieszaniu rozprowadzamy na drugiej warstwie krakersów.

Krok 4. Ponownie rozkładamy krakersy. Kolej na jajka – białka jajek oddzielamy od żółtek. Białka drobniutko kroimy, dodajemy 2 łyżki majonezu, sól i pieprz. Rozprowadzamy na warstwie krakersów.

DZISIAJ GRZEJE:  Fintifluszka - przepis na najprostsze ciasto bez pieczenia. Potrzebujesz zaledwie 4 składników

Krok 5. Ostatnią warstwę krakersów smarujemy delikatnie majonezem, tak by składniki na wierzchu lepiej nam się trzymały. Sałatkę dekorujemy pokrojonymi żółtkami i szczypiorkiem, możemy również dodać do dekoracji np. rzodkiewkę (wierzchnią warstwę układamy w pasy, bądź w kratę – wszystko zależy od naszej inwencji twórczej). Sałatkę odstawiamy do lodówki, aby krakersy nieco zmiękły. Życzymy smacznego!

DZISIAJ GRZEJE:  "Smerfowy" sernik na zimno z borówkami - szybki przepis na deser

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zobacz również

Najnowsze wpisy

Szarlotka jak z dawnych czasów. Poznaj super przepis

Szarlotka to jedno z najpopularniejszych, o ile nie najpopularniejsze pieczone ciasto w naszym kraju....

Sok z kapusty i jego magiczne właściwości. Zobacz na...

Sok z kapusty należy do niesamowicie zdrowych rzeczy, jednak przez lwią część z nas...

Przepis na chinkali, czyli gruzińskie pierogi. W niczym nie...

Gruzińska kuchnia jest fantastyczna i każdy, kto jej spróbował, potwierdza tę teorię. Jednym z...

Legendarna zalewajka. Treściwa zupa, która zachwyci każdego

Zalewajka to legendarna już zupa, która może w swoim smaku oraz wyglądzie bardzo przypominać...

Przepis na hiszpańskie churros. Idealne na Tłusty Czwartek

Churros to tradycyjne hiszpańskie słodkie przekąski, które zyskały ogromną popularność dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi...

Kotlety francuskie, czyli pierś z kurczaka z wyrazistymi dodatkami

Kotlety francuskie to świetna alternatywa dla zwykłych kotletów z piersi kurczaka, które podaje się...

Popularne kategorie

Komentarze

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here