Przepis na czekoladowe pierogi z białym słodkim serem – pychota

Pierogi, to danie bardzo lubiane przez nasze społeczeństwo, jednakże większość z nas zazwyczaj wybiera klasyczny wariant tego dania. Dziś przedstawimy Wam przepis na pierogi, ale w troszkę innym, słodszym wydaniu.

Pierogi czekoladowe to przysmak wszystkich dzieci. Są słodziutkie i przyciągają swym niebanalnym wyglądem. Zróbcie je sami, a przekonacie się, że naprawdę warto czasem urozmaicić tradycyjne dania. Gotowe pierożki najlepiej smakują  z ubitą kremówką, posypane np. cukrem pudrem lub polane miodem.

DZISIAJ GRZEJE:  Leniwe pierogi - sprawdzony przepis babci Władzi. Sposób na expresowe pyszne danie

Składniki na pierogi czekoladowe  – przepis

Do przygotowania czekoladowych pierożków z białym serem potrzebować będziemy następujących składników:

  •  300 g mąki
  • 500 g białego sera
  • 3 – 4 łyżki kakao
  • 1 łyżka oleju
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka olejku waniliowego
  • 1 żółtko
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki ciepłej wody

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na genialne kotlety z kalafiora - nie tylko dzieci je pokochają

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce. 

Przygotowanie czekoladowych pierożków krok po kroku – przepis

Krok 1. Mąkę należy przesiać i dodać do niej olej, kakao oraz gorącą, ale nie wrzącą wodę.

Krok 2. Z podanych składników wyrabiamy jednolite, pulchne ciasto.

Krok 3. Z ciasta robimy kulę i odstawiamy na 20 min, by “odpoczęło”.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na roladę z cukinii z dodatkiem wędzonego łososia - koniecznie musisz jej spróbować

Krok 4. Robimy nadzienie do naszych pierogów. Biały ser mieszamy dokładnie wraz z cukrem i olejkiem waniliowym. Dodajemy żółtko i mieszamy całość.

Krok 5. Ciasto wykładamy na stolnicę oprószoną wcześniej mąką i cienko rozwałkowujemy. Wycinamy krążki na pierogi, a na każdy nakładamy pełną łyżeczkę sera. Sklejamy pierogi.

Krok 6. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 3 minuty od momentu ich wypłynięcia do wierzchu. Podajemy pierogi z ulubionymi dodatkami (miodem, cukrem pudrem, świeżymi owocami). Smacznego!

DZISIAJ GRZEJE:  Bułki zapiekane ze serem i szynką - przepis na genialne śniadanie
 

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zobacz również

Najnowsze wpisy

Szarlotka jak z dawnych czasów. Poznaj super przepis

Szarlotka to jedno z najpopularniejszych, o ile nie najpopularniejsze pieczone ciasto w naszym kraju....

Sok z kapusty i jego magiczne właściwości. Zobacz na...

Sok z kapusty należy do niesamowicie zdrowych rzeczy, jednak przez lwią część z nas...

Przepis na chinkali, czyli gruzińskie pierogi. W niczym nie...

Gruzińska kuchnia jest fantastyczna i każdy, kto jej spróbował, potwierdza tę teorię. Jednym z...

Legendarna zalewajka. Treściwa zupa, która zachwyci każdego

Zalewajka to legendarna już zupa, która może w swoim smaku oraz wyglądzie bardzo przypominać...

Przepis na hiszpańskie churros. Idealne na Tłusty Czwartek

Churros to tradycyjne hiszpańskie słodkie przekąski, które zyskały ogromną popularność dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi...

Kotlety francuskie, czyli pierś z kurczaka z wyrazistymi dodatkami

Kotlety francuskie to świetna alternatywa dla zwykłych kotletów z piersi kurczaka, które podaje się...

Popularne kategorie

Komentarze

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here