Rollsy z tortilli są bardzo smaczną i szybką do zrobienia przekąską. Twoi goście będą nimi zachwyceni! Dzisiejszy przepis przedstawia kilka możliwości nadzienia do rollsów, wybierz coś co najbardziej lubisz i zaskocz swoich znajomych. Powodzenia 🙂
Z czy możemy podać rollsy z tortilli – przepis
Dziś przedstawimy Wam kilka najbardziej lubianych przepisów na nadzienie do rollsów z tortilli. Mamy nadzieję, że wybierzecie z pośród nich swój ulubiony.
Rollsy z kurczakiem
- pszenna lub wieloziarnista tortilla
- filet z kurczaka (który wcześniej został pokrojony na wąskie paseczki lub kostkę, przyprawiony przyprawą do gyrosa i usmażony do miękkości)
- ser żółty (może go zetrzeć na tarce o grubych oczkach)
- drobno pokrojona papryka (może być mix kolorów, będzie ładniej wyglądać)
- ketchup zmieszany z majonezem
Rollsy z szynką szwarcwaldzką
- pszenna lub wieloziarnista tortilla
- szynka szwarcwaldzka
- serek camembert – Turek
- ulubiony ser żółty
- ketchup zmieszany z majonezem
Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.
Rollsy z wędzonym łososiem
- pszenna tortilla
- wędzony łosoś
- serek śmietankowy kanapkowy np. Almette
- rukola
Rollsy z szynką
- kilka plasterków ulubionej szynki
- ser żółty
- kukurydza z puszki
- sałata zielona
- serek Almette
Sposób przygotowania rollsów krok po kroku
Krok 1. Smarujemy cienko 2/3 powierzchni tortilli serkiem lub ketchupem i majonezem.
Krok 2. Na tortilli układamy ulubione składniki i wzijamy ją w rulon.
Krok 3. Układamy nadziane tortille ciasno obok siebie i schładzamy w lodówce.
Krok 4. Przed podaniem należy pokroić rollsy w 2 cm plastry. Jeśli jest tako potrzeba to można wbić w każdego rollsa wykałaczkę, by się nie rozwalał. Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>