Przepis na pieczarki w serowej „skorupce” – smaczna i szybka przekąska

0
13204

Pieczarki w serowej panierce mogą nam posłużyć jako przekąską na przyjęciu lub być świetnym dodatkiem do obiadu. W obu przypadkach sprawdzą się doskonale. Pieczarki przygotujesz bardzo szybko więc do dzieła… 🙂

DZISIAJ GRZEJE:  Czosndog to prawdziwy hit ostatnich czasów. Zobacz przepis

Składniki na pieczarki w serowej „skorupce” – przepis

Do przygotowania około 5 porcji potrzebować będziemy następujących składników:

  • 500 g pieczarek średniej wielkości
  • 60 g żółtego sera
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • sól i pieprz do smaku
  • bułka tarta do panierowania

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce. 

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na zapiekanki na zwykłym chlebie - są pyszne i sycące. Koniecznie musisz ich spróbować, to prawdziwy HIT

Sposób przygotowanie serowych pieczarek krok po kroku – przepis

Krok 1. Zacznijmy od umycia pieczarek pod bieżącą wodą. Kolejno odcinamy i nóżki i pozostawiamy na ręczniku papierowym do wyschnięcia. 

Krok 2. W misce robimy ciasto z  jajek, mąki, startego na tarce żółtego sera oraz oregano. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na rogaliki na śmietanie - zrobisz je w 15 minut. Są niewiarygodnie smaczne, zachwycą wszystkich

Krok 3. Doprawiamy solą i pieprzem. W powstałej cieście dokładnie obtaczamy pieczarki, po czym panierujemy bułką tartą. Smażymy na rozgrzanej patelni ze sporą ilością oleju – pieczarki powinny być w nim zanurzone mniej więcej do 1/3 wysokości.

Krok 4. Usmażone pieczarki osuszamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Smacznego!

DZISIAJ GRZEJE:  Rolada bezowa z kremem i owocami leśnymi - ekspresowe ciasto zachwyci wszystkich domowników

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here