Przepis na pieczarki w serowej “skorupce” – smaczna i szybka przekąska

Pieczarki w serowej panierce mogą nam posłużyć jako przekąską na przyjęciu lub być świetnym dodatkiem do obiadu. W obu przypadkach sprawdzą się doskonale. Pieczarki przygotujesz bardzo szybko więc do dzieła… 🙂

DZISIAJ GRZEJE:  Czosndog to prawdziwy hit ostatnich czasów. Zobacz przepis

Składniki na pieczarki w serowej “skorupce” – przepis

Do przygotowania około 5 porcji potrzebować będziemy następujących składników:

  • 500 g pieczarek średniej wielkości
  • 60 g żółtego sera
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • sól i pieprz do smaku
  • bułka tarta do panierowania

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce. 

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na zapiekanki na zwykłym chlebie - są pyszne i sycące. Koniecznie musisz ich spróbować, to prawdziwy HIT

Sposób przygotowanie serowych pieczarek krok po kroku – przepis

Krok 1. Zacznijmy od umycia pieczarek pod bieżącą wodą. Kolejno odcinamy i nóżki i pozostawiamy na ręczniku papierowym do wyschnięcia. 

Krok 2. W misce robimy ciasto z  jajek, mąki, startego na tarce żółtego sera oraz oregano. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na rogaliki na śmietanie - zrobisz je w 15 minut. Są niewiarygodnie smaczne, zachwycą wszystkich

Krok 3. Doprawiamy solą i pieprzem. W powstałej cieście dokładnie obtaczamy pieczarki, po czym panierujemy bułką tartą. Smażymy na rozgrzanej patelni ze sporą ilością oleju – pieczarki powinny być w nim zanurzone mniej więcej do 1/3 wysokości.

Krok 4. Usmażone pieczarki osuszamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Smacznego!

DZISIAJ GRZEJE:  Rolada bezowa z kremem i owocami leśnymi - ekspresowe ciasto zachwyci wszystkich domowników

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zobacz również

Najnowsze wpisy

Szarlotka jak z dawnych czasów. Poznaj super przepis

Szarlotka to jedno z najpopularniejszych, o ile nie najpopularniejsze pieczone ciasto w naszym kraju....

Sok z kapusty i jego magiczne właściwości. Zobacz na...

Sok z kapusty należy do niesamowicie zdrowych rzeczy, jednak przez lwią część z nas...

Przepis na chinkali, czyli gruzińskie pierogi. W niczym nie...

Gruzińska kuchnia jest fantastyczna i każdy, kto jej spróbował, potwierdza tę teorię. Jednym z...

Legendarna zalewajka. Treściwa zupa, która zachwyci każdego

Zalewajka to legendarna już zupa, która może w swoim smaku oraz wyglądzie bardzo przypominać...

Przepis na hiszpańskie churros. Idealne na Tłusty Czwartek

Churros to tradycyjne hiszpańskie słodkie przekąski, które zyskały ogromną popularność dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi...

Kotlety francuskie, czyli pierś z kurczaka z wyrazistymi dodatkami

Kotlety francuskie to świetna alternatywa dla zwykłych kotletów z piersi kurczaka, które podaje się...

Popularne kategorie

Komentarze

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here