Przepis na pyszną śląską sałatkę z kiełbasą i warzywami

Siła wielu sałatek tkwi w prostocie. Łączymy kilka składników i tak kto powstaje przepyszna przekąska. To właśnie jest zaletą wielu sałatek. Do ich stworzenia nie potrzeba nie wiadomo czego, a często wystarczy to, co mamy w lodówce.

Dziś szybki przepis na sałatkę, w której oprócz pysznych warzyw, znajdziecie też kiełbasę, która świetnie podbija smak całości.

DZISIAJ GRZEJE:  Syrop z buraka z zaledwie dwóch składników. Skarbnica odporności na całą jesień i zimę

DZISIAJ GRZEJE:  Soczysta pierś z kurczaka z zapiekanymi ziemniaczkami. Ten restauracyjny przepis to hit

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

DZISIAJ GRZEJE:  Znudziły ci się racuchy i naleśniki? Zrób te pyszne placki z dyni

Składniki na sałatkę z kiełbasą i warzywami – przepis

Pewnie sporo z tych składników masz w domu. Oto pełna lista:

  • Półtora kilograma ziemniaków
  • 8 ugotowanych na twardo jajek
  • 350 gramów ulubionej kiełbasy
  • 8 ogórków kiszonych
  • 1 cebula
  • Słoiczek zielonego groszku (200 gramów)
  • Słoiczek marchewki (200 gramów)
  • 4 łyżki majonezu
  • Przyprawy: Sól oraz pieprz

DZISIAJ GRZEJE:  Surówka siedmiodniówka. Pyszna i zdrowa surówka, którą pokochają wszyscy

 

Sałatka z kiełbasą i warzywami krok po kroku – przepis

Krok 1. Ziemniaki dobrze umyj i ugotuj w mundurkach. Gdy wystygną obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę

Krok 2. Kiełbasę, jajka, ogórki i cebulę także pokrój w średniej wielkości kostkę, natomiast marchewkę w dość cienkie talarki.

Krok 3. Wrzuć wszystkie składniki do miski i dodaj zielony groszek.

Krok 4. Teraz wystarczy połączyć warzywa i kiełbasę z podaną ilością majonezu i dokładnie wszystko wymieszać.

Krok 5. Dopraw sałatkę solą i pieprzem do smaku i gotowe.

DZISIAJ GRZEJE:  Syrop z buraka z zaledwie dwóch składników. Skarbnica odporności na całą jesień i zimę

DZISIAJ GRZEJE:  Dżem z aronii, który nie posiada goryczki. Zobacz ten sprawdzony przepis

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Pulpeciki w sosie koperkowy. Idealny pomysł na jesienny obiad

DZISIAJ GRZEJE:  Przekąska doskonała, czyli paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem

Zobacz również

Najnowsze wpisy

Przepis na rozpływający się w ustach miodownik z kremem

Miodownik to ciasto, jak sama nazwa wskazuje, zrobione z dodatkiem słodkiego miodu, który w...

Małe ciasteczka przekładane konfiturą, czyli przepyszne aspirynki

Aspirynki to niewielkie słodycze na bazie delikatnego ciasta, przełożone konfiturą i obficie obtoczone w...

Rzadko jesz rybę na obiad? Ta marynata sprawi, że...

Ryba na obiad to w naszym kraju dość rzadka praktyka. Polacy zdecydowanie częściej sięgają...

Co zrobić, by sansewieria rosła szybciej? Oto jeden prosty...

Sansewieria, znana również jako "język teściowej" lub "wąż węża", to roślina doniczkowa popularna w...

Najlepszy przepis na pierogi ruskie

Dzisiaj pragniemy podzielić się z Wami niezwykłym przepisem na jedno z najbardziej klasycznych dań...

Zrób to niezwykle kremowe i delikatne ciasto

Ciasta z gęstym, pysznym kremem kocha chyba każdy miłośnik słodyczy. Delikatne, rozpływające się w...

Popularne kategorie

Komentarze

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here