Zbliżają się Święta, więc przepis na pyszną sałatkę przyda się Wam z pewnością. Dziś polecam przepis na sałatkę z pieczarkami marynowanymi. Jest szybka w przygotowaniu,a do tego bardzo smaczna.
Składniki na sałatkę pieczarkową – przepis
Do przygotowania sałatki potrzebować będziemy następujące składniki:
- 300 g marynowanych pieczarek
- 1 puszka kukurydzy konserwowej1
- 4 średniej wielkości ogórki kiszone
- 1 mała czerwona cebula
- małe jabłko
- 5 jajek
- 4 łyżki majonezu
- płaska łyżeczka musztardy
- sól i pieprz do smaku
Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.
Przygotowanie sałatki krok po kroku – przepis
Krok 1. Pieczarki marynowane odcedzamy z zalewy. Następnie kroimy je w mniejsze kawałki.
Krok 2. Jajka należy ugotować na twardo – gotujemy je okoł0 6-7 minut. Wystudzone jajka obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę.
Krok 3. Kukurydzę należy odcedzić na sicie i dodać do pozostałych składników.
Krok 4. Ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę, podobnie postępujemy z obranym jabłkiem i czerwoną cebulą.
Krok 5. Wszystkie pokrojone składniki sałatki umieszczamy w większej misce i dodajemy majonez i musztardę. Całość doprawiamy pieprzem i solą. Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>