Przepis na sałatkę pieczarkową – zachwyć nią swoich domowników

0
11329

Zbliżają się Święta, więc przepis na pyszną sałatkę przyda się Wam z pewnością. Dziś polecam przepis na sałatkę z pieczarkami marynowanymi. Jest szybka w przygotowaniu,a do tego bardzo smaczna.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na sałatkę jarzynową po mojemu - klasyka w innym wydaniu

Składniki na sałatkę pieczarkową – przepis

Do przygotowania sałatki potrzebować będziemy następujące składniki:

  • 300 g marynowanych pieczarek
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej1
  • 4 średniej wielkości ogórki kiszone
  • 1 mała czerwona cebula
  • małe jabłko
  • 5 jajek
  • 4 łyżki majonezu
  • płaska łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku
DZISIAJ GRZEJE:  Szybka i pożywana sałatka z tortellini - przepis
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na warstwową sałatkę z tuńczykiem na krakersach - zaskocz znajomych świetnym pomysłem

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce. 

Przygotowanie sałatki krok po kroku – przepis

Krok 1. Pieczarki marynowane odcedzamy z zalewy. Następnie kroimy je w mniejsze kawałki.

Krok 2. Jajka należy ugotować na twardo – gotujemy je okoł0 6-7 minut. Wystudzone jajka obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę.

DZISIAJ GRZEJE:  Sałatka z pora i jajek - przepis, który musisz znać

Krok 3. Kukurydzę należy odcedzić na sicie i dodać do pozostałych składników.

Krok 4. Ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę, podobnie postępujemy z obranym jabłkiem i czerwoną cebulą.

Krok 5. Wszystkie pokrojone składniki sałatki umieszczamy w większej misce i dodajemy majonez i musztardę. Całość doprawiamy pieprzem i solą. Smacznego!

DZISIAJ GRZEJE:  Sałatka z wędzonym kurczakiem i ananasem - coś wspaniałego, zobacz przepis
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na muszle nadziewane pastą z tuńczyka - szybka i smaczna przekąska

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here