Serowe rogaliki z nadzieniem z zaledwie trzech składników

0
7411

Dziś podzielimy się z Tobą przepisem na prawdziwe cudo, czyli delikatne rogaliki serowe zaledwie z trzech składników To niezwykłe połączenie twarogu, masła i kruchego ciasta sprawi, że w mig je pokochasz.

Co najlepsze, przygotowanie rogalików zajmuje zaledwie kilka minut, co czyni je idealnymi do szybkiego i pysznego wypieku. Sprawdź ten przepis.

DZISIAJ GRZEJE:  Szybkie ciasto bez pieczenia do niedzielnej kawki
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na japoński makowiec bez drożdży i zawijania

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

DZISIAJ GRZEJE:  Sernik z kolorami tęczy, który zachwyci twoje dziecko

Składniki na rogaliki z nadzieniem – przepis

Do wykonania rogalików potrzebujesz tylko trzech składników:

  • kostka masła – 200 g
  • 200 g mąki pszennej
  • 200 g sera z kubełka

Wskazówka: Rogaliki możesz wypełnić np. dżemem, kawałkami czekolady, kawałkami banana lub jabłka.

DZISIAJ GRZEJE:  Ten obiad cię zachwyci. Delikatne pulpeciki w aromatycznym sosie koperkowym

Rogaliki z nadzieniem krok po kroku – przepis

Krok 1. Zimne masło pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć je do miski razem z  mąką i serem z kubełka. Wyrabiaj ciasto na jednolitą masę. Najlepiej zrobić to przy użyciu miksera z hakiem do ciasta drożdżowego.

Krok 2. Wyrobione ciasto zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie wyjmij je i połóż na stolnicy lub blacie podsypanym mąką.

Krok 3. Ciasto podziel na dwie części i z obu uformuj kulę. Rozwałkuj obie te kule na placek grubości około pół centymetra. Placki mają mieć kształt pizzy, najlepiej o średnicy 32 centymetrów.

Krok 4. Ciasto podziel na osiem trójkątów, podobnie jak zwyczajowo podzielona jest pizza. Na każdym trójkącie kładź dowolne nadzienie. Bardzo tutaj pasuje dżem. Każdy trójkąt zawijaj w rulonik z charakterystycznym trójkątnym zakończeniem.

Krok 5. Rogaliki połóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i piecz przez 25 minut w temperaturze 180 stopni (opcja grzania góra-dół) na środkowej półce piekarnika. Po wyjęciu posyp je obficie cukrem pudrem.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na knedle bez ziemniaków. Idealnie mięciutkie
DZISIAJ GRZEJE:  Makaron z brokułami w sosie śmietankowym. Prosto i smacznie

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Pij wodę z tymi dodatkami codziennie, a będziesz zdrowy jak ryba
DZISIAJ GRZEJE:  Przekąska doskonała, czyli paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here