Serowe rogaliki z nadzieniem z zaledwie trzech składników

Dziś podzielimy się z Tobą przepisem na prawdziwe cudo, czyli delikatne rogaliki serowe zaledwie z trzech składników To niezwykłe połączenie twarogu, masła i kruchego ciasta sprawi, że w mig je pokochasz.

Co najlepsze, przygotowanie rogalików zajmuje zaledwie kilka minut, co czyni je idealnymi do szybkiego i pysznego wypieku. Sprawdź ten przepis.

DZISIAJ GRZEJE:  Szybkie ciasto bez pieczenia do niedzielnej kawki

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na japoński makowiec bez drożdży i zawijania

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

DZISIAJ GRZEJE:  Sernik z kolorami tęczy, który zachwyci twoje dziecko

Składniki na rogaliki z nadzieniem – przepis

Do wykonania rogalików potrzebujesz tylko trzech składników:

  • kostka masła – 200 g
  • 200 g mąki pszennej
  • 200 g sera z kubełka

Wskazówka: Rogaliki możesz wypełnić np. dżemem, kawałkami czekolady, kawałkami banana lub jabłka.

DZISIAJ GRZEJE:  Ten obiad cię zachwyci. Delikatne pulpeciki w aromatycznym sosie koperkowym

Rogaliki z nadzieniem krok po kroku – przepis

Krok 1. Zimne masło pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć je do miski razem z  mąką i serem z kubełka. Wyrabiaj ciasto na jednolitą masę. Najlepiej zrobić to przy użyciu miksera z hakiem do ciasta drożdżowego.

Krok 2. Wyrobione ciasto zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie wyjmij je i połóż na stolnicy lub blacie podsypanym mąką.

Krok 3. Ciasto podziel na dwie części i z obu uformuj kulę. Rozwałkuj obie te kule na placek grubości około pół centymetra. Placki mają mieć kształt pizzy, najlepiej o średnicy 32 centymetrów.

Krok 4. Ciasto podziel na osiem trójkątów, podobnie jak zwyczajowo podzielona jest pizza. Na każdym trójkącie kładź dowolne nadzienie. Bardzo tutaj pasuje dżem. Każdy trójkąt zawijaj w rulonik z charakterystycznym trójkątnym zakończeniem.

Krok 5. Rogaliki połóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i piecz przez 25 minut w temperaturze 180 stopni (opcja grzania góra-dół) na środkowej półce piekarnika. Po wyjęciu posyp je obficie cukrem pudrem.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na knedle bez ziemniaków. Idealnie mięciutkie

DZISIAJ GRZEJE:  Makaron z brokułami w sosie śmietankowym. Prosto i smacznie

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Pij wodę z tymi dodatkami codziennie, a będziesz zdrowy jak ryba

DZISIAJ GRZEJE:  Przekąska doskonała, czyli paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem

Zobacz również

Najnowsze wpisy

Przepis na rozpływający się w ustach miodownik z kremem

Miodownik to ciasto, jak sama nazwa wskazuje, zrobione z dodatkiem słodkiego miodu, który w...

Małe ciasteczka przekładane konfiturą, czyli przepyszne aspirynki

Aspirynki to niewielkie słodycze na bazie delikatnego ciasta, przełożone konfiturą i obficie obtoczone w...

Rzadko jesz rybę na obiad? Ta marynata sprawi, że...

Ryba na obiad to w naszym kraju dość rzadka praktyka. Polacy zdecydowanie częściej sięgają...

Co zrobić, by sansewieria rosła szybciej? Oto jeden prosty...

Sansewieria, znana również jako "język teściowej" lub "wąż węża", to roślina doniczkowa popularna w...

Najlepszy przepis na pierogi ruskie

Dzisiaj pragniemy podzielić się z Wami niezwykłym przepisem na jedno z najbardziej klasycznych dań...

Zrób to niezwykle kremowe i delikatne ciasto

Ciasta z gęstym, pysznym kremem kocha chyba każdy miłośnik słodyczy. Delikatne, rozpływające się w...

Popularne kategorie

Komentarze

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here