Mega puszyste racuchy na jogurcie greckim

Racuchy to wywodzące się z kuchni polskiej pulchne placuszki, które często przyrządza się z dodatkiem owoców takich jak na przykład jabłka. Bez ich dodatku wychodzą jednak równie smacznie.

Dzisiejszy przepis na racuchy będzie zawierał w sobie jogurt grecki. Zrób je dokładnie wedle podanych kroków, a na pewno będą mega puszyste i mięciutkie w środku.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na pyszny sos grzybowy - stara receptura mojej babci

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na kotleciki z cukinii. Pyszny i szybki sposób na obiad

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

DZISIAJ GRZEJE:  Lubisz cytrynę do herbaty? Ten syrop z pigwowca posmakuje ci bardziej

Składniki na racuchy – przepis

Do zrobienia racuchów potrzeba następujących składników:

  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru waniliowego
  • 250 gramów jogurtu greckiego
  • 2 szklanki mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej
  • szczypta soli

DZISIAJ GRZEJE:  Kochasz grzyby? Szykuj koszyk! Już niedługo w polskich lasach będzie ich mnóstwo

Racuchy krok po kroku – przepis

Krok 1. 3 jajka utrzyj z 3 łyżkami cukru.

Krok 2. Dodaj 250 gramów jogurtu greckiego.

Krok 3. Wsyp dwie szklanki mąki, łyżeczkę proszku do pieczenia i szczyptę soli.

Krok 4. Miksuj wszystko, aż powstanie gładka masa.

Krok 5. Na dobrze rozgrzany olej kładź po łyżce ciasta.

Krok 6. Smaż racuchy po 3 minuty na jedną stronę.

Krok 7. Wykładaj je na ręcznik papierowy, by oddały nadmiar tłuszczu. Gotowe!

DZISIAJ GRZEJE:  Treściwa i bardzo mięsna, czyli wspaniała zupa gulaszowa

DZISIAJ GRZEJE:  Jedyny prawdziwy przepis na soczyste kotlety mielone. Tradycyjny obiad jak u mamy

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na zdrowy sok z aronii. Podpowiadamy co zrobić, żeby nie był gorzki

DZISIAJ GRZEJE:  Syrop z buraka z zaledwie dwóch składników. Skarbnica odporności na całą jesień i zimę

Zobacz również

Najnowsze wpisy

Przepis na rozpływający się w ustach miodownik z kremem

Miodownik to ciasto, jak sama nazwa wskazuje, zrobione z dodatkiem słodkiego miodu, który w...

Małe ciasteczka przekładane konfiturą, czyli przepyszne aspirynki

Aspirynki to niewielkie słodycze na bazie delikatnego ciasta, przełożone konfiturą i obficie obtoczone w...

Rzadko jesz rybę na obiad? Ta marynata sprawi, że...

Ryba na obiad to w naszym kraju dość rzadka praktyka. Polacy zdecydowanie częściej sięgają...

Co zrobić, by sansewieria rosła szybciej? Oto jeden prosty...

Sansewieria, znana również jako "język teściowej" lub "wąż węża", to roślina doniczkowa popularna w...

Najlepszy przepis na pierogi ruskie

Dzisiaj pragniemy podzielić się z Wami niezwykłym przepisem na jedno z najbardziej klasycznych dań...

Zrób to niezwykle kremowe i delikatne ciasto

Ciasta z gęstym, pysznym kremem kocha chyba każdy miłośnik słodyczy. Delikatne, rozpływające się w...

Popularne kategorie

Komentarze

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here