Małgorzata Socha podaje swój niezawodny przepis na chlebek bananowy

0
4319

Małgorzata Socha coraz to częściej i chętniej pokazuje swoje prywatne zdjęcia na portalach społecznościowych. Aktorka od niedawna wrzuca tam zdjęcia swoich podbojów kulinarnych. Niedawno wraz z córką robiła domowe dżemy, a dziś dzieli się z fanami przepisem na chlebek bananowy.

Aktorka na Instgramie krok po kroku opisuje sposób przyrządzenia. Dzięki jej przepisowi, już nigdy w Waszym domu nie zmarnują się dojrzałe banany. Naprawdę warto zrobić ten chlebek w domu – niektóre koleżanki Sochy już zapowiedziały, że u nich w kuchni będzie niebawem pachniało bananowym chlebem. Taką „deklarację” pod wpisem celebrytki złożyła Katarzyna Zielińska czy Agnieszka Sienkiewicz.

Przepis na chlebek bananowy według Małgorzaty Sochy

Składniki na chlebek: 4 dojrzałe banany, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1,5 szklanki mąki, jajko, 50 g masła (rozpuszczonego) i ulubione bakalie (ok. 100 g).
Przygotowanie: Wymieszaj mąkę z sodą. W drugim naczyniu rozgnieć banany widelcem, dodaj do nich cukier i wymieszaj. Następnie dodaj mąkę, jajko, masło i bakalie. Całość dokładnie wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do keksówki (najlepiej wysmaruj ją wcześniej masłem i obsyp mąką). Piecz w 180 stopniach przez 1 h 20 min do zbrązowienia. Smacznego!

Małgorzata Socha składa życzenia imieninowe wszystkim „Krzyśkom”

https://www.instagram.com/p/CDMDgZqDMHs/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here