Domowe słodycze zawsze są w cenie. Nie dość, że wiemy co podajemy swoim pociechom, to są znacznie smaczniejsze od tych, które możemy kupić w sklepie. Już samo przygotowanie krówek sprawi dzieciom wiele radości, a co dopiero ich jedzenie. Koniecznie musicie wypróbować nas przepis.
Przygotowanie domowych słodyczy zajmie Ci zaledwie 15 minut, a zachwyt i uciecha dzieci gwarantowana. Smak domowych łakoci jest nie do opisania. Nasze krówki są idealnie słodkie. Składniki, których potrzebujesz do ich wykonania są ogólnie dostępne, także do dzieła! 😉
Składniki do wykonania krówek ciągutek – przepis
Do przygotowania naszych słodyczy potrzebować będziemy raptem 3 składników w odpowiednich proporcjach:
- 200 g cukru
- 45 g masła
- 40 ml mleka
- jeśli chcemy możemy dodać dla lepszego smaku odrobinę kakao
Zapraszamy również do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.
Sposób wykonania krówek ciągutek – przepis
Do przygotowania krówek potrzebować będziemy garnka lub patelni z grubym dnem.
Do naszego naczynia wsypujemy cukier i rozgrzewany go powoli. Cukru nie mieszamy, lecz bacznie obserwujemy, gdy będzie już w zupełności rozpuszczony, dodajemy do niego masło. Mieszamy za pomocą szpatułki.
Kolejnym krokiem jest podgrzanie mleka w osobnym garnuszku i ciągle mieszając dodanie go do gorącego cukru.
Powstałą masę należy gotować przez kilka minut. Następnie wlewamy ją do naszych foremek np. do foremki na lód. Po przestudzeniu nasze słodycze powinny wylądować w lodówce na kilka godzin. Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>