Ania Starmach zdradziła super prosty przepis na zapiekanki. Niebo w gębie małym kosztem

0
Ania Starmach, zapiekanki

Zapiekanka to jedno z najpopularniejszych smakołyków podczas wakacyjnych wypraw zaraz obok lodów i gofrów. Najczęściej decydujemy się na zakup już przygotowanego jedzenia, jednak nie zawsze okazuje się ono smaczne. Ania Starmach zdecydowała się pokazać swój własny przepis na zapiekanki. Okazuje się, że jest to nie tylko łatwe w wykonaniu, ale również bardzo szybkie.

Wakacje trwają w najlepsze, a każdy gorący dzień chcemy wykorzystać maksymalnie. Właśnie w tym czasie idealnie sprawdzą się przepisy, które nie wymagają wiele pracy, a ich rezultaty sprawią, że cała rodzina pokocha Twoją kuchnię. Ania Starmach dziś podzieliła się przepisem na swoje ulubione zapiekanki. Nikt nie spodziewał się, że z tak prostych składników można stworzyć takie cudo.

Ania Starmach podaje przepis na zapiekanki. Są chrupiące i pyszne

W pierwszej kolejności warto sprawdzić czy mamy w swoim domu wszystkie potrzebne składniki. Większość osób nie powinna mieć z tym problemu, ponieważ są one używane niemal przez każdego. Ania Starmach przyznaje, że jej zapiekanki są naprawdę łatwe i nie wymagają wielkiego nakładu, ale ich smak powoduje, że chcemy sięgnąć po więcej.

Składniki:

  • Bagietka lub ciabatta
  • Łyżka masła czosnkowego
  • Łyżka masła
  • 300 g pieczarek
  • 250 g żółtego sera np. Gouda
  • ½ małej cebuli
  • Ketchup (najlepiej domowy), majonez, szczypiorek

Składniki są bardzo proste i wydawać by się mogło, że nie wyjdzie z przepisu nic spektakularnego. Jednak wbrew pozorom połączenie wszystkich składników sprawi, że będziemy mieć naprawdę smaczny i ciepły posiłek. Ania Starmach doskonale wie, że zapiekanki sprzedawane w budkach nijak się mają do tych zrobionych w domu, dlatego zdecydowała się wyjawić prosty i smaczny przepis na ich nieco zdrowszą wersję.

Przygotowanie:

  1. Na maśle przysmaż cebulę i pokrojone grzyby.
  2. Ser zetrzyj na tarce.
  3. Pieczywo przekrój, posmaruj masłem czosnkowym.
  4. Na bagietkę wyłóż pieczarki i ser.
  5. Włóż pod rozgrzany grill w piekarniku i czekaj 3-4 minuty, aż bułka się przyrumieni, a ser rozpuści.
  6. Podawaj z majonezem, ketchupem i szczypiorkiem.
DZISIAJ GRZEJE:
Roztrzęsiona Martyna Wojciechowska nie może uwierzyć w te informacje. Kondolencje płyną z całego świata

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here