Polska pizza z grzybami Boczniak, absolutna poezja

 

Pizza polska z grzybami Boczniak

Przepis na niezwykłą, pachnącą Polską pizzę z grzybami Boczniak, Jest szybka w przygotowaniu i bez wątpienia znajdzie uznanie u osób, które kochają grzyby.

  • 1 0,5 kg Mąka (pszenna)
  • 1 4/5 szt. Grzyby boczniaki (świeże)
  • 1 sos pomidorowy
  1. Przygotuj ciasto, mieszając mleko z wodą i jajkiem

  2. odstaw gotowe ciasto do lodówki na 2 godziny

  3. ubij ciasto na równomierny, okrągły kawałek (w kształt pizzy)

  4. Posmaruj pizzę niewielką ilością oliwy z oliwek i rozłóż na niej składniki

  5. Włóż pizzę do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni Celsjusza na 30 minut

Pamiętaj, by pizza nie przebywała w piekarniku dłużej, niż 30-40 minut.


Napisz komentarz.

Wszelkie prawa zastrzeżone © OTO360 Sp. z o.o.